Mai multe licee tehnologice din județ s-ar putea închide în următorii ani dacă nu vor fi realizate cifrele de școlarizare. Reprezentanții sindicatelor locale din învățământ trag un semnal de alarmă și spun că din ce în ce mai greu liceele tehnologice reușesc să atragă elevi care să ocupe locurile puse la dispoziție pentru clasa IX-a.
„Este de neînţeles, chiar și pentru mine și alți colegi, pentru Inspectoratul Școlar, de ce băieţii nu vor să candideze pentru profilul construcţii. Este un profil cu accesibilitate pe piaţa muncii, spre deosebire de un liceu teoretic. Probabil aici vorbim de îndrumarea din familie, consilierea profesională din şcoală și deficitară, care duc la această ierarhizare în admitere în care un profil, care după părerea mea este bun, nu este căutat de absolvenţii de clasa VIII-a”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ.
El spune că locurile rămase libere la aceste licee vor fi ocupate de cei care își vor da corijarea și de cei care nu s-au prezentat la Evaluarea națională și care vor claca în liceu.
”Mare parte din acești elevi nu va lua bacalaureatul. El dacă vine la nivelul de 2, în liceu nu va recupera gimnaziul, ci va trebui să parcurgă altă programă”, a adăugat Axinte.
Zeci de locuri au rămas neocupate la liceele tehnologice din județ, după prima etapă a repartizării computerizate.