Guvernul a institutit o bursa scolara de 350 de lei/lună

Cuantumul bursei şcolare "Guvernul Romaniei" va fi 350 de lei/lună, conform unei hotăriri adoptate in şedinţa de miercuri.
Bursa va fi acordată unui număr de 25 elevi/ judeţ, respectiv 1025 elevi/ ţără, capabili de performanţă, absolvenţi ai clasei a IV-a, proveniţi din mediul rural, ale căror familii au venituri pe membru de familie sub o treime din salariul de bază minim brut pe ţară garantat in plată, conform prevederilor Legii invăţămintului nr. 84/1995, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
Bursa este destinată acoperirii cheltuielilor de cazare, masă şi a celor şcolare.

"Foarte multe valori din mediul rural vor reuşi să-şi continue studiile, pentru că, din nefericire, spun cu amărăciune, puţini copii din mediul rural reuşesc in ultima vreme să-şi continue studiile la nivel de universitate. Foarte mulţi se opresc la ciclul liceal, mulţi dintre ei nu ajung nici măcar acolo, iar pe această cale dorim să le oferim un sprijin familiilor cu copii talentaţi din mediul rural pe care bariera materială si opreşte practic să ajungă să urmeze o şcoală in mediul urban", a declarat premierul Emil Boc la briefingul de presă de la finalul şedinţei de Guvern.

De asemenea, ministrul Educaţiei Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a specificat că prin această măsură se doreşte ridicarea performanţei şcolare pentru elevii din mediul rural.

"Fiecare inspectorat şcolar din fiecare judeţ selecţionează o clasă de 25 de elevi care urmează cursurile gimnaziale şi liceale intr-una dintre cele mai performante şcoli ale judeţului, aşa cum decide fiecare inspectorat şcolar", a afirmat Andronescu.
Suma necesară acordării bursei se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.