Ţigări in valoare de 1300 de lei confiscate in 24 de ore

Echipajele formate din poliţişti de frontieră din cadrul inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au descoperit intr-o singură zi 300 pachete de ţigări destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea ţigărilor fiind de 1300 lei.
In data de 14 aprilie, in Punctul de Trecere a Frontierei Stinca s-a prezentat pentru a intra in ţară un autocar inmatriculat in R. Moldova. in autocar se aflau şi două persoane din R. Moldova, Ştefanida B., de 56 de ani şi irina B., de 36 de ani. La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, cele două femei au declarat că au asupra lor 250 pachete de ţigări cu timbru R. Moldova, peste plafonul vamal admis. Pentru a evita sancţiunea contravenţională, cele două persoane au abandonat ţigările in valoare de peste 1000 lei in favoarea statului romin.
Astăzi dimineaţă, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a oprit pentru control un autovehicul, in care se aflau doi cetăţeni romini. in bagaje au fost găsite ascunse 40 pachete de ţigări, cu timbru R. Ucraina, fără documente de provenienţă. Cetăţenii au declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret in scopul comercializării in Dorohoi. Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările in vederea confiscării.
Avind in vedere prejudiciile aduse la bugetul de stat, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să intreprindă, impreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme in intreaga zonă de competenţă, in vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate in traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii in vederea confiscării a mărfurilor traficate.