„Amadeus”, teatru in limbaj universal

Actorii de la teatrul Mihai Eminescu din Botosani au jucat, simbata si duminica seara, premiera spectacolului Amadeus. In regia lui Alexandru Vasilache, piesa este o forma de comunicare non-verbala, care scoate in evidenta personalitatea si muzica marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

Teatrul "Mihai Eminescu" a propus, spectatorilor botosaneni si nu numai o premieră inedită din perspectiva modalităţilor artistice de expresie şi comunicare scenică. Astfel, spectacolul "Amadeus", in regia lui Alexandru Vasilache, promoveaza o nouă formulă de prezentare a unor teme şi motive dramatice.

Sprijinit de talentul coregrafic al Victoriei Bucun, regizorul provoacă la o comunicare nonverbală, prin intermediul dansului, a mişcării scenice, a muzicii lui Mozart şi a actorilor ce fac parte din distribuţia spectacolului.

Dramaticele căutări şi zbateri reliefează ipostaze ale frămintărilor unui geniu şi explorează deopotrivă limitele unei gindiri excepţionale. Efortul actorilor de a transmite starile marelui Amadeus nu au fost deloc usoare

Dat fiind limbajul universal al spectacolului, conducerea teatrului isi propune promovarea acestuia pe scenele unor treatre din europa si nu numai.

Amadeus este cea de-a doua premiera montata la Botosani, in doar o saptamina, de Alexandru Vasilache. La inceputul acestei saptamini, el a pus in scena spectacolul Trei surori