Discuții contradictorii în ședința de Consiliu Județean de joi de la un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii Parc Industrial, din subordinea CJ. Mai mulți consilieri au acuzat faptul că cele două societăți din subordinea CJ, Eco-sal și Parc Industrial au fost înființate fără rost și că au fost alocați bani din bugetul județului mai mult pe salariile directorilor.
O poziție vehementă au avut-o consilierii județeni Dorin Ciuștea și Gheorghe Vâzdoagă.
”Trebuie să facem o analiză serioasă a acestor societăți aflate în subordinea Consiliului Județean. Eco-Sal a rămas fără licență. Sunt niște lucruri pe care nu trebuie să le amânăm, pentru că e vorba de bani publici. Trebuie să facem o analiză destul de serioasă, să ne asumăm responsabilitatea”, a spus Vâzdoagă.
Un alt consilier județean și-a arătat nedumerirea față de proiectul pus spre dezbatere. Și asta pentru că în vara anului trecut a fost aprobat un proiect pentru fuziunea societăților Parc Industrial cu Eco Sal, iar în urma fuziunii urma ca societatea Parc Industrial să se dizolve, lucru care nu s-a întâmplat. Consilierii au primit la mapă un proiect privind aprobarea bugetului pe 2015 a acestei societăți.
”Să îmi confirmați că nu e o glumă materialul pe care l-ați pus pe ordinea de zi, pentru că vă reamintesc că în august 2014, am aprobat fuziunea celor două societăți. Practic, în urma fuziunii, societatea Parc Industrial se dizolvă fără lichidare. Acum venim la opt luni după ce am aprobat fuziunea, să aprobăm bugetul unei societății care s-a dizolvat sau trebuia să se dizolve. Este inexplicabil. Singurul indicator realizat este cel legal de salariul directorului, care a crescut cu 200%”, a spus Dorin Ciuștea.
La rândul său, consilierul Dumitru Zmău a propus ca cele două societăți să dispară.
”Nu ar fi mai benefic să terminăm odată?”, a spus Zmău. Proiectul a fost aprobat în cele din urmă, fără votul consilierilor PSD și a unor independenți, după ce consilierul județean Cătălin Flutur a spus că societatea Parc Industrial trebuie să rămână întrucât Uniunea Europeană pune la dispoziţie fonduri pentru dezvoltarea parcurilor industriale.