Societatea Nova Apaserv nu poate să facă nimic în cazul botoșănenilor care trebuie să plătească mai multă apă decât consumă. Directorul Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, spune că singura soluție în acest caz ar fi ca operatorul de apă să încheie contracte cu asociațiile de proprietari, însă la Botoșani nu a găsit înțelegere din partea asociațiilor. Cârlan susține că a chemat reprezentanții asociațiilor și la negocieri pe această temă, însă aceștia au refuzat. Zeci de reclamații sunt înregistrate lunar atât la Protecția Consumatorului, cât și la Nova Apaserv cu privire la facturile încărcate.
”Este vorba de diferența între contorul din casă și suma contoarelor de pe scară. Este regulamentul ANRSC, iar domeniul public se termină după contorul de scară. Ar trebui ca împreună cu asociațiile să facem o verificare în toate apartamentele și să citim toate contoarele: contorul din casă și contorul general. Sau să se facă contracte cu asociațiile iar acestea să rezolve problemele, dar nu vor. Le-am dat și model de contract, dar nu am ajuns la o înțelegere”, a spus Gabriel Cârlan, directorul Nova Apaserv.
El spune că 95% din operatorii de apă din țară au încheiate contracte cu asociațiile, județul Botoșani fiind unul izolat din acest punct de vedere.
portocalii au facut HSR si au jefuit poplulatia câțiva ani , iar acum cei ascunsi in PNL vor din nou jaf la populatie/
Mai Cirlane, ani de zile tot ni s-a spus de la CJ si societatea de apa ca cel mai bun sistem este contractul individual, motiv pentru care s-au cheltuit bani multi pentru instalarea a doua contoare – unul la subsolurile blocurilor si un terminal la parter + ca cetatenii au cheltuit bani multi pentru a-si achizitiona, monta, verifica periodic, etc,etc cite 2 sau 3 contori.
Acum vii tu sa ne spui ca nu te mai intereseaza contorii oamenilor si vrei sa faci o citire generala a unor contori de la limita de proprietate( sic! ca limita de proprietate se afla la un metru in afara peretilor blocurilor – ca sa stii si tu). De ce? Pentru a incasa mai multi bani si pentru a ,, rezolva” prin intermediul asociatiilor o problema care iti apartine. De ce nu continui citirea contorilor in apartamente? Spre ex., daca pe o scara 12 proprietari admit citirea contorilor si 8 nu, atunci diferenta se va imparti la cei 8 – pentru ca ceilalti au dovedit (prin citire) ca nu au consumat mai multa apa. Modificati Regulamentul in acest sens, anuntati public, lasati un termen de 1-2 luni pentru a introduce noul sistem. Nu este greu deloc, dar trebuie sa te preocupe buna organizare, sa ai inteligenta ;i notiuni solide de management modern al serviciilor publice, etc,etc.