Ministerul Apărării a cerut modificarea proiectului unuia dintre cele cele mai mari obiective de investiții derulat de municipalitatea din Botoșani. Parcul de Agrement Cornișa a generat disensiuni între Armată și Primăria Botoșani, după ce administrația locală a început lucrările de construcții de pe Dealul Sucevei fără avizul Ministerului Apărării.
Primăria, ca beneficiar al investiției, avea obligația să solicite un aviz din partea Ministerului Apărării, în condițiile în care în aceeași zonă, în imediata vecinătate a viitorului parc de agrement, funcționează o unitate militară specializată în comunicații. Cel care ar fi trebuit să știe acest lucru este arhitectul șef Dan Sandu, care nu ar fi trebuit să elibereze autorizația de construcție fără documentele de la Armată.
Imediat ce constructorul, compania Electroalfa, care a câștigat licitația, s-a apucat de treabă, oficialii Ministerului Apărării au reacționat, cerând sistarea lucrărilor.
După o perioadă lungă de schimburi de adrese cu Primăria, Ministerul Apărării a condiționat avizarea proiectului de o serie de modificări la acesta. Astfel, Armata a cerut o repoziționare în zonă a obiectivelor prevăzute în parcul de agrement, dar și schimbarea, spre exemplu, a acoperișului patinoarului. Militarii au cerut ca acoperișul să nu fie din tablă, ci din lemn, astfel încât să nu afecteze activitatea militarilor.
Refacerea proiectului a întârziat lucrarea cu circa șapte luni, iar acum constructorul încearcă să finalizeze lucrarea în termen (care expiră în decembrie 2015).
Primarul Ovidiu Portariuc cunoaște acest lucru, însă pune totul pe seama neglijenței unor funcționari din Primărie, dar și a proiectării greșite.
„Proiectul a fost făcut din birou. Cei care l-au făcut spun că nu au avut acces la cadastrul terenului de la Armata, dar dacă mergeau pe teren observau că e o problemă acolo. De altfel, planșa noastră arăta că acolo sunt două hectare de unitate militară”, spune Portariuc, care dă vina pe fostul executiv al Primăriei.
Proiectul Cornișa are o valoare de 20 de milioane de euro, din care jumătate înseamnă fonduri europene, iar cealaltă jumătate fonduri din bugetul local al municipiului Botoșani.
Sandu ,daca facea armata stia de aviz. Armata cu cai de lemn,nu poate lucra din cauza unor coli de tabla!Bine ca poate lucra cu atatea vile acoperite cu tabla ,ca vecini,2 comercianti de tabla tot vecini ,pot sa lucreze foarte bine,NUMAI DIN CAUZA PATINOARULUI,nu mai poate prostariuc! rusine usl ca se foloseste de armata pentru lupte politice!
luati-i banii lui sandu, nu-i dati casa in centru, a gresit sa plateasca!
In aceasta situatie, arhitectul sef de ce mai ocupa aceasta functie ? Trebuia de mult dat afara pentru incompetenta.