Conducerea organizației PSD Botoșani a stabilit, sâmbătă, strategia politică pe care o va aplica în Consiliul Județean. Membrii Biroului politic Județean al PSD au decis să facă „opoziție constructivă în CJ.
„Decizia pe care am luat-o astăzi este să facem o opoziție constructivă în CJ. Ne vom da votul pe subiecte importante după ce vom face o analiză mai bună”, a spus liderul PSD Botoșani, Andrei Dolineaschi.
În ceea ce privește votul dat pentru desemnarea lui Gheorghe Sorescu ca președinte interimar al CJ, social-democrații susțin că au dat dovadă de „bună creștere politică”.
„Am dat un semnal de bună creștere politică, ceea ce nu prea a existat în politica botoșăneană. Consilierii județeni PSD au votat interimatul lui Gheorghe Sorescu la președinția CJ. Este un gest de normalitate și dorim să conlucrăm”, a adăugat Dolineaschi.
El spune că PSD este interesat să fie reprezentat în conducerea CJ, însă nu poate spera la asta în condițiile în care nu poate forma majoritatea.
Domnule Dolineaschi,
Strategia PSD adoptata – daca se rezuma la ceea ce scrie presa on-line – o consider extrem de subtire. A face opozitie constructiva nu inseama sa adopti o strategie, in conditiile in care , cel putin in ultimul an, sedintele CJ-ului au fost lipsite total de proceduri sau acestea nu au fost respectate de catre presedinte, nu au existat dezbateri pe fondul problemelor, iar consilierii PSD – prin pozitia lor – au dovedit fie ca nu se pricep, fie ca nu au studiat cu atentie proiectele de hotariri. Nu este suficient si critici un text, ci trebuie sa vii cu propuneri concrete, bazate pe un temei legal pentru modificarea partiala sau chiar totala a proiectului. O asemenea atitudine a consilierilor PSD exista si in consiliul local Botosani. In aceste conditii, daca un proiect este corect si serveste unui interes comunitar, atunci da, PSD-ul il va vota( facind opozitie constructiva). Daca asa va pregatiti pentru alegerile locale din 2016, atunci nu veti avea mai mult de 10-15% din voturi.