Spitalul Judetean, supraaglomerat de cresterea numarului de bolnavi

Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean sunt supraaglomerate mulţi dintre bolnavi fiind nevoiţi să impartă patul de spital. Din cauza frigului şi a creşterii numărului de afecţiuni respiratorii care decompensează bolile cronice, medicii Spitalului Judeţean se confruntă cu o avalanşă de internări la sfirşit de an. Bolnavii de pe secţia Medicală I, dar şi de pe alte secţii ale spitalului judeţean, ajung să stea şi cite doi in pat ca să beneficieze de ingrijiri medicale. Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, sunt secţii cu grad de ocupare a paturilor de 130-140%, pe secţia Medicală fiind inregistrată cea mai mare agolmerare din ultimii ani.

"Secţiile cele mai aglomerate sunt cele cu profil medical, gastroenterologie, cardiologie, neurologie şi ORL, din cauza frigului şi a creşterii numărului de infecţii respiratorii care decompensează bolile cronice. Aceste secţii au un grad de ocupare a paturilor de 130-140%. Ne confruntăm cu mare adresabilitate şi numeroase cazuri grave inainte de sărbători, mai mari decit in anii anteriori. De asemenea, ne-am confruntat cu un număr mare accidente vasculare cerebrale la tineri", a declarat dr.Daniela Puiu, director medical la Spitalul Judeţean Mavromati.

Pentru pacienţii internaţi, perioada de spitalizare este un adevărat calvar. Din cauza lipsei de paturi, nu puţine au fost cazurile in care bolnavii au dormit pe unde au apucat. Marea majoritate a pacienţilor sunt suferinzi de afecţiuni cronice care se datorează, spun medicii, in mare parte nivelului de trai, dar şi datorită modificării patologiei bolnavilor