Verdict al Casei de Asigurari de Sanatate: Ambulanta nu este de vina in decesul politicianului Paul Ionescu

O comisie de control formata din medicul Ecaterina Petrescu si inspectorul Mirela Carp de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a verificat modul in care Serviciul Judetean de Ambulanta a raspuns apelului facut de angajatii pensiunii Casa Lux in vederea acordarii de ingrijiri medicale lui Paul Ionescu, candidatul PD-L in Colegiul 5, decedat pe 26 octombrie. Comisia a constastat ca Ambulanta a fost sesizata pe 26 octombrie la ora 15.50 de Victor Morisca, un receptioner al pensiunii unde era cazat Paul Ionescu. Solicitarea deA?la 112 a fost motivata, potrivit aceleeasi comisii- prin faptul "ca un barbat nu poata parasi camera".

"Ambulanta cu nr. de inmatriculare BT 04 SJA care a raspuns solicitarii a fost insotita de cadru medical cu pregatire medie, asistent medical Mariana Pavel. Medicul de garda, dr. Mihai Murariu, se afla la o solicitare in zona Trusesti pentru a prelua o pacienta in coma profunda si insuficienta respiratori", se arata in raportul comisiei.

In momentul ajungerii la fata locului, cadrele medicale l-au gasit pe politician prezentind "midriaza fixa, puls zero, respiratie zero, tensiune arteriala zero"", pe fondul unui stop cardiorespirator cu afectiuni cardiace in antecedente, afectiuni valvulare cu doua stenturi. Asistenta a efectuat manevre de resuscitare, insa inutil, cerind in sprijin o noua ambulanta cu dotari speciale.

Concluzia verificarilor este aceea ca "intre orele 15.52 si 16.55, ambele echipaje care s-au deplasat la solicitare au efectuat manevre de resuscitare, in conditiile in care decesul a avut loc cu aproximatie in jurul orei 15.40"

baner_net_liviu.jpg

banner buhaianu_1.JPG