Liviu Contac: Banii pentru judetul Botosani au fost atrasi de domnul Constantin Contac printr-o actiune de lobby

Social democratii se lauda ca au atras fondurile pentru solutionarea crizei financiare de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie Sociala si pentru echilibrarea bugetelor locale din anumite comune, orase si din municipiul Dorohoi. Liviu Contac, fiul liderului PSD, Constantin Contac, sustine ca fondurile au fost atrase pe filiera PSD, care, pe 9 septembrie, a facut o "actiune de lobby" solicitind sprijinul vicepresedintelui PSD, Liviu Dragnea, care este si presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

"Aceasta actiune de lobby a condus la aprobarea de catre Guvernul Romaniei a acestei hotariri. Provestea ca nu sunt bani pentru Protrectia Copilului este un fals. Unii s-au trezit cu banii si nu stiau de unde vin", a afirmat Liviu Contac, care considera ca astfel de actiuni de lobby ar trebui facute de toti alesii locali.

Contac sustine ca "Turcanu nu stie sa citeasca" si nu intelege ca Guvernul a alocat intr-o sedinta din 24 septembrie o suma de 10 milioane de lei din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru bugetul propriu al judetului, dar si o suma de 27,7 milioane de lei pentru echilibrarea unor bugete locale.