Avocatul Petrovici, interogat pentru alarma cu bombă de la Judecătorie

Posesorul servietei care a fost găsită vineri după-amiază pe o bancă in faţa Judecătoriei Botoşani şi care a alertat forţele de ordine cu privire la o posibilă alarmă cu bombă a fost chemat simbătă la Poliţie pentru a da explicaţii. Avocatul Bogdan Petrovici le-a spus poliţiştilor că nu işi explică in ce mod a ajuns servieta pe banca din faţa Judecătoriei. "Eu am lăsat geanta in biroul avocaţilor cu bună ştiinţă, nu am uitat-o. Era cu acte şi am decis să o las acolo pentru că nu avea rost să o iau după mine. Am mai lăsat-o acolo, este ceva normal să laşi dosare in camera avocaţilor, doar nu le laşi in stradă. Prima oară cind m-au sunat credeam că e o glumă. De aceea nici nu am incercat să o recuperez. Condiţiile in care geanta a ajuns afară pe bancă chiar nu le ştiu. Ar trebui intrebat şi jandarmul de la Judecătorie dacă nu a văzut ceva", a precizat Bogdan Petrovici, proprietarul servietei. Acesta spune că ia in calcul şi o posibilă glumă a unui coleg, insă nu poate dovedi nimic in acest sens.

In urmă cu aproape două luni, acelaşi avocat işi uitase telefonul mobil pe aceeaşi bancă, atunci acesta fiindu-i inapoiat de doi ziarişti.

In servieta despre care s-a bănuit ca ar putea conţine o bombă, pirotehniştii au găsit mai multe dosare ale unor clienţi şi ştampila avocatului. Reprezentanţii Poliţiei spun că Bogdan Petrovici nu va fi sancţionat in niciun fel pentru că a pus pe drumuri o armată de echipe de intervenţie, dar l-au sfătuit pe avocat să fie mai atent cu lucrurile personale.