Primarul de Sulita ar putea fi acuzat de fals in declaratii

Repercursiunile asupra primarului de Sulita acuzat ca a fost colaborator al fostei Securitati ar putea fi grave, informeaza postul de televiziune Tele M. Astfel ca, de la pierderea mandatului de primar, Constinel Ciubotaru ar putea face chiar si inchisoare pentru fals in declaratii. Si asta pentru ca, la depunerea dosarului de candidatura, acesta a declarat pe propria-i raspundere ca nu a avut nici un fel de legatura cu Securitatea.
Deconspirarea primarului comunei Sulita, Costinel Ciubotaru a fost facuta la solicitarea Partidului National Liberal, prin persoana presedintelui acestuia la Botosani, Liviu Campanu. Potrivit declaratiilor, PNL a cerut dosarul de la securitate tuturor candidatilor pentru functia de primar de la alegerile locale din iunie, insa pana in prezent, doar Costinel se afla in baza de date a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Cat despre efectele acestei note de constatare asupra primarului comunei
Sulita, Costinel Ciubotariu acestea ar putea fi grave. Acesta ar putea sa-si piarda mandatul de primar, dar ar putea fi acuzat si de comiterea unei infractiuni, respectiv fals in declaratii. La depunerea dosarului de candidat pentru functia de primar, acesta a facut o declaratie pe propria raspundere potrivit careia nu a colaborat in nici un fel cu fosta Securitate. Potrivit codului penal, falsul in declaratii se pedepseste cu amenda de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda penala. Florin Turcanu este decis sa aplice toate masurile procedurale care se impun pentru ca primarul sa raspunda in fata legii pentru ceea ce a facut. Reamintim faptul ca , in urma solicitarii PNL catre CNSAS, nota de constatare a institutiei a scos la iveala faptul ca primarul comunei Sulita Costinel Ciubotariu a fost colaborator al securitatii in perioada 1984-1988, furnizand informatii din cadrul scolii generale de 10 clase din Sultia, sub numele conspirativ de Marinescu.