Guvernul trimite noi ajutoare in zonele sinistrate din Botosani

Guvernul a aprobat, in şedinţa de joi, un set de măsuri in sprijinul persoanelor afectate de inundaţii. Printr-o hotărire, a fost alocată suplimentar suma de 3,1 milioane de lei, fonduri destinate reconstrucţiei şi reabilitării caselor afectate de inundaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Maramureş, Neamţ şi Suceava.

De asemenea, Guvernul a acordat un ajutor umanitar in valoare de peste 200.000 de lei, constind in construcţii modulare pentru cazarea temporară a sinistraţilor din judeţele Botoşani şi Maramureş.

Guvernul a mai decis achiziţionarea a 214 calorifere electrice pentru familiile din judeţele Botoşani, Neamţ şi Suceava, ale căror locuinţe au fost grav afectate de inundaţiile din luna iulie 2008. Aceste familii trăiesc in prezent in locuinţele modulare, puse la dispoziţie de Guvern, care nu dispun de sistem de incălzire.

Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, alocarea sumei de 32.100 lei pentru achiziţionarea acestor calorifere electrice. Suma reprezintă o parte din donaţiile băneşti colectate in contul in lei deschis de Secretariatul General al Guvernului, in vederea ajutorării populaţiei afectate de inundaţiile din iulie 2008.

Prefectura judeţului Botoşani va primi suma de 15.750 lei pentru achiziţionarea a 105 calorifere electrice,