Compania UPC Romania, sanctionata de Consiliul Naţional al Audiovizualului

UPC Romania a fost amendata de Consiliul Naţional al Audiovizualului, intrucit a retransmis servicii de programe fără a fi inscrise in oferta de servicii şi fără a notifica in prealabil la CNA, modificarea structurii acesteia, informeaza www.urbaniulian.ro. Potrivit deciziei adoptata de CNA in urma cu o saptamina, in urma controlului efectuat de inspectorul teritorial al CNA, in data de 29 iulie 2008, s-a constatat că in reţeaua de cablu aparţinind UPC Romania S.A. se retransmiteau in plus faţă de oferta de servicii, programele RAI DUE şi ZONE CLUB.
Astfel, CNA decide sancţionarea cu somaţie publică a distribuitorului de servicii UPC Romania S.A. şi dispune intrarea in legalitate in termen de 7 zile, de la comunicarea deciziei.
Potrivit dispoziţiilor Deciziei C.N.A., compania de cablu are obligaţia de a transmite, in reţeaua de cablu din Botosani, in mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancţiunii, următorul text:
"Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii S.C. UPC ROMINIA S.A. cu somatie publică, intrucit in reţeaua de cablu din localitatea BOTOŞANI, a retransmis programe fără a fi inscrise in oferta de servicii de programe şi fără a notifica in prealabil la CNA, modificarea structurii acesteia, fapt ce contravine prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului".
Potrivit articolului 74 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii au obligaţia de a notifica in prealabil Consiliului orice modificare in structura ofertei de servicii de programe retransmise, cu cel puţin 15 zile inainte de efectuarea acestora".