Un avocat a fost reclamat la conducerea Baroului de un fost client

Un avocat a fost reclamat la conducerea Baroului de un fost client. Doru Roşcăneanu a depus o plingere impotriva avocatului Costache Enache, pe care il acuză că nu l-a reprezentat in procese aşa cum au convenit, cerind restituirea onorariului. Reclamantul susţine că era administrator al unei terase din municipiu şi la un moment dat a fost evacuat de proprietar distrugindu-i chiar şi o parte din bunuri. Acesta a apelat la serviciile avocatului pentru a formula o plingere la Poliţie şi a deschide o acţiune in instanţă. Bărbatul susţine că s-a inţeles cu avocatul să-i plătească 1.500 de lei, sumă din care ar fi achitat 400 de lei. Potrivit lui Doru Roşcăneanu, avocatul i-a intocmit cererile la Poliţie şi instanţă, insă nu s-a mai prezentat la proces. "La prima instanţă, Judecătoria Botoşani, nu s-a prezentat la niciun termen şi am pierdut. Mi-a promis că se prezintă la Tribunal, la recurs, dindu-mi de inţeles că va face acest lucru in baza sumei achitate, insă nici acolo nu s-a dus şi am pierdut. I-am cerut banii inapoi şi m-a luat in ris", a declarat Doru Roşcăneanu. Acesta a adăugat că cel mai mult l-a deranjat atitudinea avocatului, acesta fiind şi motivul pentru care a depus reclamaţia la barou.

Costache Enache susţine că i-a oferit clientului anumite servicii juridice, neexistind nicio inţelegere scrisă pentru reprezentarea in instanţă. Avocatul mai spune că onorariul primit pentru respectivele servicii este mai mic decit cel perceput de obicei. "Nu s-a incheiat niciun contract de asistenţă juridică şi nu a semnat o delegaţie in acest sens pentru reprezentarea in instanţă. Urmează să primească răspuns de la reclamaţia depusă la barou", a declarat Costache Enache. Acesta a adăugat că fostul client a recurs la ameninţări pentru a-l obliga să-i inapoieze banii plătiţi.

Conducerea Baroului de avocaţi Botoşani a precizat că reclamaţia clientului urmează a fi analizată in şedinţa de consiliu care va avea loc in această lună.