Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, l-a criticat, marţi, în termeni duri, pe primarul Ovidiu Portariuc, dar şi pe fostul viceprimar Cosmin Andrei. Achiţei a spus că cei doi ar trebui să vadă de treburile Primăriei şi să nu-i intereseze problema gunoiului şi a Consiliului Judeţean. Declaraţia a fost făcută, după ce Cosmin Andrei a criticat, luni, în şedinţa de Consiliu Local modul cum a gestionat Consiliul Judeţean problema depozitării gunoiului din judeţ.
“Mai bine ar face strada Primăverii decât să vadă de treburile altora. Cred că în scurt timp o să chem și eu cum a chemat domnul primar Portariuc, o să chemăm și noi Consiliul Județean, pe onorabilii domni de la primărie, pe constructori, pe proiectanți, să facem o analiză ce se întâmplă. Eu sunt locuitor al municiului Botoșani, să își vadă de treaba lor. Mai este și celălalt (nr. Cosmin Andrei) care nici nu a terminat de supt la biberon de când e în administrația publică și zice că nu știu ce frimă de casă trebuie să aduc eu la Consiliul Județean iar eu am de trei luni hârtii trimise la POS-ul de Mediu și Autoritatea de management cu documentația trimisă să scot la licitație pentru operatorul pe gunoaie și nu am primit niciun răspuns. Să se ducă la ei la Guvern să își vadă de treburile lor”, a spus Cristian Achiței.
În replică, primarul Ovidiu Portariuc îi spune lui Achiţiei că, Consiliul Judeţean are suficiente probleme care ar trebui rezolvate.
„Consiliul Judeţean să se ocupe de deşeuri, de spital, de apă. Au suficiente probleme. Deocamdată noi am demonstrat că ştim să gestionăm un oraş, ei mai puţin la CJ. Părerea mea să-şi vadă de treaba lor şi să-şi rezolve problemele„, a spus Portariuc.
Cristi draga, nu te lansa in dispute politice fara sens pentru ca gresesti. Iata una dintre ele: Primaria sa nu se bage in treburile Consiliului judetean vis-a-vis de gunoaie. Pai, dragule vice neinstruit, Primaria isi vede de treaba, dar Consiliul Judetean Botosani vrea sa utilizeze groapa de gunoi a urbei asa, in dorul lelii, fara ca toate comunitatile sa suporte cheltuielile de administrare a deseurilor si, sigur, pe cele de relocare. Nu Primaria are nevoie de un loc de depozitare, ci orasele si comunele judetului pentru ca CJ-ul nu este in stare sa reglementeze situatia depozitului teritorial pe care-l pastoreste. Fii dragut si nu te face de ras!