Consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa din 30 iulie, taxele pe anul şcolar 2014-205 la Şcoala Populară de Arte. La propunerea Şcolii de Arte şi Meserii, taxele pentru noul an şcolar vor fi majorate cu 50 lei pe disciplină, faţă de cele caare au fost în anul şcolar trecut. Astfel, la canto clasic, canto muzică uşoară, canto muzică populară, pian, vioară, chitară, acordeon, orgă electronică şi instrumente de suflat taxa va fi de 500 lei pe an şcolar, în timp ce taxa la dans de societate, pictură şi pictură decorativă va fi de 450 lei pe an.
Taxa de înscriere la admitere va fi de 30 lei. Pentru secţiile externe din judeţ care au ca obiective păstrarea şi continuitatea tradiţiilor din zonă, la disciplinele: ţesut, cusut, cioplit lemn, pictură populară şi iniţiere folclor nu se plătesc taxe de şcolarizare.
Toate bune si frumoase: cresc taxele de scolarizare( coplata) la Scoala populara de arte si meserii.
Problema de fond este alta: care sunt performantele acestei scoli? Pentru ca, de 3-4 ani, nu exista nici un absolvent care sa -si continue activitatea pe plan artistic, cu sanse de a fi apreciat de public si de specialisti. Nimeni nu stie nimic despre aceasta unitate de initiere artistica. In mod normal, managerul trebuie sa organizeze un eveniment artistic – cu public – la sfirsitul fiecarui an de invatamint si acolo ,, elevii” sa primeasca notele pe masura talentului si priceperii lor.
Se aude la Consiliul judetean? Sau nu, pentru ca managerul este membru PNL !