Un botoşănean propune o instituţie novatoare ” Filantropia Legalizată prin Mediere” în cazul condamnaţilor pentru infracţiuni economice. Aceştia ar urma să fie graţiaţi de preşedinte cu condiţia de a plăti către stat, prin intermediul unor donaţii, a unor sume ce sunt estimate la 10 miliarde de euro.
Redăm comunicatul remis de iniţiatorul proiectului, Niţu Ignaţiu Octav Victor:
Candidatul Platformei luptătorilor medicali – ”33 Instituții logistice novatoare” împotriva bolilor grele și bolilor sociale, Nițu Ignatiu Octav Victor face precizări fată de Instituția novatoare ”Filantropia legalizată prin Mediere”.
Avem in vedere:
- medierea prezidențială urmată de grațieri individuale pentru cei condamnați definitiv.
- medierea administrativă făcută strict confidențial de către organele financiare în baza unui OUG, pentru persoanele în curs de anchetare sau judecare ori fără începerea cercetărilor penale;
- medierea financiar-bancară prin suspendarea plăți impozitelor restante pe o perioada de 10 ani.
Filantropia legalizată nu presupune o amnistie ”clasică”, urmărind pur și simplu atragerea unei sume colosale de peste 10 miliarde de Euro la bugetul de statul.
Filantropia legalizată este urmată de un Angajament pentru o conduita viitoare corectă si masuri corespunzătoare în cazul în care cei condamnați, in curs de anchetare sau judecare ori fără începerea cercetărilor penale nu vor solicita in termen de 30 zile de la implementarea instituției sa beneficieze de avantajele ei cu privire la latura penală dar în același timp cu efecte colosale pentru bugetul țări respectiv bunătatea românilor. Simultan persoanele care vor beneficia de filantropia legalizată vor face și Înfierii filantropice față de persoanele aflate în dificultate.
Cu ce ajuta faptul ca miliarde de euro rezultați din infracțiuni economice nu sunt recuperați imediat, iar romani care au greșit nu pot fi iertați social?
Pentru NOI Președintele trebuie să fie constituțional (să lase guvernul să lucreze) mediator (împreună cu Consiliul Medieri Naționale) și filantropic.
Ne întrebăm: există curaj politic?