O botoşăneancă a devenit directorul general al celei mai mari companii care activează în domeniul energiei în România. Este vorba de fostul director al IRE Botoşani, Doina Vornicu, care a preluat, de la 1 iulie, funcţia de director general şi membru al Consiliului de Administraţie al companiei cehe Cez România.
Botoşăneanca Doina Vornicu a fost prima femeie-director al IRE Botoşani din 2000 până în 2002, după ce timp de nouă ani ocupase diferite funcţii în aceeaşi unitate. A lucrat mai întâi ca inginer stagiar, apoi doi ani ca şef serviciu investiţii, după care a preluat funcţii, precum cea de director de investiţii, director de investiţii şi furnizare a energiei electrice, director general.
Din 2002 până în 2005 a lucrat ca şef al departamentului de control la Electrica SA, care la acel moment era companie cu capital integral de stat, iar, din 2005, s-a transferat la Transelectrica, unde a fost şef Serviciu proiecte internaţionale.
În 2008 a devenit angajat al CEZ România, unitate în care a urcat etapă cu etapă, devenind al doilea om în companie după preşedintele Consiliului de Administraţie, care este ceh.
„Este o provocare pentru mine şi o oportunitate de a crea împreună cu echipa mea, cea mai bună companie de distribuţie din Grupul CEZ. Pentru început îmi doresc să finalizăm la timp proiectele începute şi să beneficiem de avantajele acestor investiţii, să implementăm standardizarea activităţii şi să promovăm performanţa” a spus Vornicu.
Vornicu, în vârstă de 51 de ani, a absolvit în 1985 Institutul Politehnic din Iaşi, devenind inginer electro-energetician
CEZ este cel mai puternic investitor în domeniul energiei regenerabile din România, deţinând cel mai mare parc eolian din Europa. Proiectul Fântânele-Cogealac este compus din 240 de turbine eoliene, iar în primul an complet de funcţionare, a generat 1,25 TWh de energie, acoperind 2,5% din consumul intern al României.
Veniturile obţinute de grupul ceh CEZ în România au crescut anul trecut cu 6%, de la 10,47 miliarde de coroane ceheşti în 2012 la 11,1 miliarde de coroane (427,3 milioane de euro), în timp ce profitul operaţional a scăzut cu 20%. Profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut de la 5,1 miliarde de coroane în 2012 la 4,1 miliarde de coroane (158 milioane de euro) anul trecut.
-OOO!-Felicitari,Vasilico!
-vai cum le mai incurc,scuzati va rog ,am vrut sa zic Valerico!-FELICITARI ORICUM !