Un fost angajat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice a dat instituţia în judecată şi pe şeful fiscului din Iaşi, unitate ce coordonează activitatea structrurii din Botoşani după reorganizarea de anul trecut, cerând amendarea şefului instituţiei cu o sumă uriaşă.
Ştefan Părăscuţă Haralambie a lucrat ca şi consilier clasa I în cadrul fiscului botoşănean, iar la reorganizarea din luna august 2013 a fost data afară. Eliberararea sa din funcţie a avut loc efectiv în luna noiembrie anul trecut, însă a contestat măsura în instanţă.
A formulat două acţiuni, una de suspendare a deciziei de eliberare din funcţie şi una de anulare. În cazul primei acţiuni a avut câştig de cauză, iar în luna mai a obţinut,printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, suspendarea actului de eliberare din funcţie.
Fostul angajat susţine, însă, că şeful fiscului nu pune în aplicare hotărârea judecătorească şi nu îl repune pe funcţie. Astfel, el cere amendarea sa cu 20% din salariul minim brut pe economice pentru fiecare zi întârziere. Până acum au trecut peste 45 de zile de la pronunţarea hotărârii, ceea ce înseamnă 8000 de lei, iar sume creşte cu fiecare zi ce trece.
Surse din cadrul fiscului susţin că problema este destul de complicată. Nu numai Părăscuţă ar fi câştigat suspendarea deciziei, ci şi alţi oameni care au lucrat în sistem, însă prin reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, fie posturile pe care le-au ocupat s-au desfiinţat, fie sunt ocupate de alţi oameni. Acest lucru înseamnă ca Ministerul de Finanţe să aprobe înfiinţarea de noi posturi, pentru astfel de situaţii, procedură ce necesită timp.
În mod paradoxal, Ioan Grigoriu, cel care a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Puiblice Iaşi, a ieşit la pensie, la începutul lunii, iar funcţia este ocpuată în prezent cu titlu de interimat.