Sute de clienţi E.ON obligaţi să-şi monteze detectoare

E.ON Gaz a inceput să le distribuie clienţilor botoşăneni preavizele ce privesc obligativitatea montării detectoarelor automate de gaze. Conform unui ordin al ministrului Economiei si Comerţului dat in 2004, incepind cu acest an a devenit obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze in situaţia in care geamurile incăperii unde funcţionează aparate alimentate cu gaze naturale au o grosime mai mare de 4 milimetri sau sunt de construcţie specială (securizat, termopan, etc.).

Detectorul poate fi montat exclusiv de firme autorizate de Autoritatea Naţională de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), iar aparatul trebuie să aibă o sensibilitate de 2% metan in aer. In caz de pericol, aparatul va bloca robinetul de inchidere al conductei de alimentare cu gaze.

"Consumatorul de gaze naturale care nu respectă legislaţia actuală privind montarea detectorului de gaze naturale va primi un preaviz de 90 de zile de la data efectuării verificării instalaţiei interioare de utilizare a gazelor naturale pentru a-şi monta acest aparat. In cazul in care, după acest termen nu se intră in legalitate, E.ON Gaz Distribuţie va fi nevoită să intrerupă serviciul de distribuţie a gazelor naturale", a precizat Corneliu Zaiţ, purtător de cuvint in cadrul E.ON Gaz.

Societatea are la Botoşani in jur de 36.000 de clienţi şi mulţi dintre ei vor fi obligaţi la o cheltuială destul de costisitoare. Un detector de gaze de calitate medie costă in jur de 220-300 de lei, in timp ce instalarea mai necesită alţi 200-250 de lei