Cultura nu a fost niciodată un interes pentru edili chiar și atunci când orașul are ca brand cultura datorită figurilor emblematice care s-au născut aici. Concursul de muzică „Jurjac” dedicat lui George Enescu, organizat, în fiecare an în luna august, când marele muzician vedea lumina zilei, este de câțiva ani o amintire și nimeni nu face nimic pentru a reînvia tradiția unei competiții care avea ca scop descoperirea și promovarea elevilor de la liceele de artă din județ și din țară, care cântă la un intrument.
Directorul Muzeului Județean Botoșani, Lucica Pârvan a declarat că această competiție a început în anul 2005, iar ultima s-a făcut în anul 2010. Toate edițiile au fost organizate și duse la capăt, culmea, nu cu sprijinul autorităților locale sau cu bani de la Ministerul Culturii, ci ai unui om de afaceri din Dorohoi, respectiv Mihai Debelly, care susține cultura botoșăneană.
Concursul Jurjac a fost înregistat ca marcă și la OSIM și, cu toate acestea, a rămas o banală amintire.
„Nu e ușor să-l faci și mai ales să-l menții, în timp concursul a fost înregistrat și la OSIM. Noi mai facem la Dorohoi doar un concert la care vin niște tineri de la Academia de Artă George Enescu pentru că ei vin din pasiune și le plătim simbolic un onorariu. Concursul Jurjac nu se mai face din cauza banilor, nu este susținut, îl susținea doar domnul Mihai Debelly”, a spus Lucica Pârvan. Concursul Jurjac era organizat în preajma zilei de 19 august când era ziua de naștere a muzicianului George Enescu.