Spitalul de Obstetrică și Ginecologie a fost dotat astăzi de către organizația Salvați copiii cu un incubator performant pentru nou născuți, în valoare de 10.000 euro.
Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni ale organizaţiei până acum fiind făcute alte 27 de donaţii şi se datorează celor care au contribuit cu donaţii.
„Suntem la Botoșani pentru a dota Spitalul Județean cu un incubator de terapie intensivă și vom merge în continuare și în alte zone. Dotarea a fost posibilă, jumătate de milion de lei strând cu ajutorul oamenilor care au răspuns rugăminții noastre de a trimite sms, datorita campaniei Dorna”, a spus Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al organizației.
La evenimentul de inaugurare al incubatorului au participat vedeta postului PRO TV, Andi Moisescu, președintele organizației Salvați copiii, președintele executiv al organizației, Gabriela Alexandrescu, președintele fil. Suceava Salvați copiii, Camelia Iordache, Greta Cojocaru, coordonator pe județul Botoșani al organizației, autorități locale printre care îi amintim pe consilierii municipali Cosmin Andrei și Teresa Nica, directorul Spitalului județean, Viorel Iliuță și medici din cadrul spitalului județean și ai Maternității.
La rândul său Andi Moisescu a subliniat importanța programelor susținute și derulate de oerganizație Salvați Copiii.
„Mă bucur că pot reprezenta o echipă atât de frumoasă cum este aceasta, pentru că tot ce se întâmplă este rezultatul unei echipe întregi, eu reprezint doar vârful icebergului și sunt cel care îi reprezintă pe ei și sunt extrem de onorat. Profit de faptul că aici sunt voluntarii noștri pentru că eu cred că schimbare e în fiecare din noi. Vreau să-i asigur de două lucruri, o dată că eu am început ca simplu voluntar în această organizație acum aproape 10 ani și sunt președintele organizației acum în continuare mă consider unul din voluntari. Vă rpg să facem un exercițiu timp de 30 de secunde, să ne vedem unii pe alții nu din prisma funcțiilor pe care le ocupăm, ci prin ceea ce reprezentăm în societate, mai exact un exemplu. Eu am învățat de la copiii mei de când am devenit tată ce înseamnă puterea exemplului și vă asigur că tot ceea ce facem are puterea să schimbe lucrurile. Sunt ferm convins că prin ceea ce facem îi putem face și pe alții să creadă cu adevărat că se poate schimba ceva. Ceea ce se întâmplă azi e doar un început dar unul bun. Așa cum ați auzit puțin mai devreme, în localitățile în care am apucat să implementăm acest program mortalitatea infantilă a fost redusă la 0 pentru că programul are două valențe, una la nivel de educație și una de dotare”, a spus Andi Moisescu.
Directorul spitalului județean, Viorel Iliuță a mulțumit conducerii organizației pentru dotarea vitală spitalului. „E un proiect generos, chiar frumos pentru că se adreseză unorculturi umane care practic nu au altă șansă. Pe lângă tratamentul medicamentos, îngrijirile de specialitate, pe lângă afecțiunea părinților, probabil că e nevoie și de mijloacele nevoie ca viața copiilor născuți prematur să poată fi salvată și ei să simtă ca în pântecul mamei. Incubatorul pe care dvs cu generozitate l-ați donat asigură condiții asmenătoare confortului din viața intrauterină și oferă o șansă de supraviețuire celor care au venit pe lume mai devreme”, a spus Iliuță.
Din partea Primăriei a luat cuvântul consilierul municipal Cosmin Andrei care a declarat că se simte mulțumit că cei 2 la sută pe care populația este rugată să-i dea ONG-urilor se văd în sfârșit. „E un exemplu de bune practici în privința celor 2 la sută despre care nu știm niciodată unde ajung. Sigur, cu un ochi plângem, cu unul rîdem pentru lucrurile bune care se întâmplă aici și care sunt necesare”, a spus Cosmin Andrei.
În secția de obstetrică ginecologie si neonagtologie a spitalului județean în 2013, au fost 2680 de nașteri dintre care 269 au fost bebeluși născuți prematur. 398 de bebeluși au avut nevoie de îngrijiri specializate la terapie intensivă. Până acum Salvați copiii România a dotat 18 maternități și secții de nou născuți cu echipamente performante în valoare de 1.300.000 lei și a acordat sprijin pentru 5908 mame tinere, gravide și copii cu vîrste cuprinse între o și 5 ani din comunitățile defavorizate. În județul, Botoșani au fost vizate de către organizația Salvați Copiii România localitățile rurale Hilișeu Horia, Gorbănești și Balta Arsă.