Numărul căsătoriilor înregistrate la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Botoșani scade de la un an la altul. Dacă în urmă cu patru-cinci ani, la aproape jumătatea anului, cel puțin 500 de cupluri îşi anunțau intenţia de a-şi oficializa relaţia, anul acesta, până la această dată, doar 219 şi-au depus actele pentru a-şi întemeia o familie.
Şeful Stării Civile Botoşani spune şi motivul pentru care tinerii botoşăneni nu se mai căsătoresc într-un număr atât de mare.
„Din anul 90 s-au permis întreruperile de sarcină, iar acum sunt mai puţini cei care au 23-24 de ani şi care vin să se căsătorească. Pe lângă faptul că a scăzut natalitatea, tinerii au început să conştientizeze că a te căsători nu înseamnă să ai doar acea hărtie şi să stai în pat. Înseamnă că trebuie să mai şi mănânci, şi atunci încearcă să aibă o şcoală terminată, un loc de muncă„, a menţionat Gabor.
Dacă înainte căsniciile se întemeiau la 20 de ani, acum vârsta medie a celor care fac acest pas a ajuns la 25 de ani. Cei mai vârstnici miri au avut 78, respectiv 80 de ani.