Un lider de sindicat despre reţinerea lui Gheorghe Ciubotaru : Un om aparent respectabil din Botoşani a acceptat să se murdărească pentru câteva firmituri!

Marius Orosanu, lider Cartel Alfa BotosaniUn lider de sindicat din Botoşani comentează în termeni duri ,pe blogul personal, scandalul în care care este implicat omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru.

like facebookMarius Oroşanu, lider de sindicat Cartel Alfa susţine că avea informaţii, încă din luna aprilie, că două persoane publice din Botoşani urmează a fi arestate, iar reţinerea patronului Electroalfa i-a confirmat sursa şi se întreaba acum care este următoarea personă, bănuiala sa fiind una implicată în politică.

„Prin luna aprilie 2014 discutam liber cu un bun amic, persoana bine informata in general (alte detalii nu pot da!). La un moment dat amicul meu imi spune ca vor urma si in Botosani foarte curand doua arestari ale unor persoane publice de top (a se retine: persoane, nu personalitati!). Nu am pus intrebari suplimentare (oricum nu as fi primit raspuns, dupa cum il stiu pe respectivul amic) si chiar am uitat de acest subiect pana ieri, cand am citit depre arestarea celui mai bogat botosanean, simbolul omului de afaceri botosanean, port-deapelul patronatului si expresia liberalismului de la noi (ca doctrina, nu ca partid!). Deja ma gandesc acum: cine urmeaza? Parca as paria ca urmatoarea arestare de rasunet va fi din randul clasei politice, dar nu vreau sa cobesc!”, menţionază Marius Oroşanu.

Acesta face referire la valoarea aparent mică a contractelor pentru care a fost reţinut omul de afaceri, în raport cu averea sa şi îl acuză că s-a murdărit pentrz câteva firmituri. Mai mult decât atât, acesta insinuează că Gheorghe Ciubotaru s-ar fi pregătit pentru acest moment prin contuarea unei imagini publice, în ultima perioadă, prin diverse acţiuni caritabile sau sponsorizări.
„Valoarea contractelor este de cca. 100.000 euro, mult pentru omul de rand, putin fata de cat castiga hotul si foarte putin fata de averea afaceristului botosanean (cca. 0,5% din averea sa). Un om aparent respectabil din Botosani a acceptat sa se murdareasca pentru cateva firmituri! Dincolo de aspectul penal, aspectul moral este si mai revoltator: a acceptat de fapt sa fie partas la furtul din buzunarele noastre, pentru a intra si mai mult in buzunarul sau. A acceptat sa se ia de la saraci si sa i se dea lui, bogatul! Oare constientizeaza el ca in buzunarul sau au intrat (indirect) banii furati de la someri, de la pensionari, de la persoanele cu handicap, de la lucratorii care muncesc luna de luna pentru salariul minim pe economie? Oare acel vicepresedinte de la autoritatea care trebuia sa ne reprezinte mai are curajul/tupeul sa dea ochii cu noi, cei care am fost furati SI cu ajutorul sau?
Cu riscul de a gresi, nu pot sa nu ma gandesc acum si la alte aspecte: daca eu stiu de cateva luni ca vor urma aceste arestari, cu siguranta ca si ei stiau ca se apropie momentul, ca sunt cercetati. In acest caz, oare sunt intamplatoare actiunile umanitare si sociale desfasurate prin fundatia respectivului om de afaceri, actiuni mai vizibile ca oricand in ultimele luni, mediatizate in toata mass-media locala? Oare nu sunt de fapt actiuni desfasurate la sfatul avocatului de familie, pentru creionarea unui profil uman menit sa determine circumstante atenuante si sa conduca la o suspendare a pedepsei sau la o diminuare a ei? Sa nu imi spuneti ca afacerisul nu ar fi capabil sa faca asa ceva, deoarece nu mai cred asta! Cine a fost in stare sa ia banii saracilor, este in stare de orice!”, mai adăugă în postarea sa liderul de sindicat.

În încheiere Marius Oroşanu mai face referire şi la vizita Premierului Victor Ponta la firma Electroalfa în detrimentul unei vizite la sindicatul Cartel Alfa, unde nu ar fi primit decât un pahar cu apă.

8 thoughts on “Un lider de sindicat despre reţinerea lui Gheorghe Ciubotaru : Un om aparent respectabil din Botoşani a acceptat să se murdărească pentru câteva firmituri!

  1. este revoltator sa vezi cum cineva se leaga de actiunile caritabile realizate de Electroalfa de ani de zile, care au sprijinit si ajutat sute de oameni. aici nu este imagine, este responsabilitate fata de comunitate. poate domnul Marius Orosanu ar trebui sa se intereseze mai mult asupra tuturor aspectelor inainte sa faca astfel de acuzatii

  2. Cine e acest Orosanu? Ce a facut el pentru acest judet? Ar fi interesnat sa vedem de unde papa el bani… E usor a arunca rautati cand nimic nu ai a spune (despre tine). E evident ca il macina nimicnicia sa si profita sa isi faca publicitate, doar-doar o afla lumea ca exista. Despre inexistenti ca el, numai de bine!

  3. Dle Orosanu aici nu este vorba despre un om aparent respectabil , ci despre un om CU ADEVARAT RESPECTABIL… ce va mai place sa aruncati cu noroi …

  4. Imi cer scuze, eram putin … luat cand am scris, dar am vrut sa ma bage si pe mine lumea in seama si, culmea, m-au bagat

  5. draga domnule sindicalist, un contract de 100.000 eur nu inseamna si profit de 100.000 euro, uneori poate fi un profit de cateva mii de euro, alteori pierdere. Apropo, autoturismul tau cel nou cu ce bani a fost cumparat ? din cotizatiile de la membrii sindicatului ?

  6. Sper ca justiţia să facă dreptate indiferent în ce sens, fie al achitării fie al condamnării. E drept ca Electroalfa e cea mai bogată şi puternică firma din Botoşani şi astfel oferă locuri de muncă bine plătite, cred, cât şi impozite. Dar la fel de adevărat e ca această firmă s-a format prin devalizarea Electrocontact , firma la care a lucrat dl Cojocaru şi de unde respectivul se procopsea cu contracte, muncitori, materiale şi proiecte fără s-a l coste nimic! A urmat perioada anilor 90 când , întâmplător, a deţinut monopolul pe ţară la distribuţia aparaturii de comutare către RENEL , actualul ENEL! fiind preferată în detrimentul altor firme , de ex SIEMENS! Nu trebuie să uităm şi de AlfaLand-ul domniei sale, acel cartier al săracilor construit pe un teren de 15 ha retrocedat sau atribuit dubios şi la care se adaugă investiţiile publice pentru utilităţi. Cred ca mulţi ar deveni milionari cu asemenea sprijin din partea statului. Şi îmi mai aduc aminte de un capitol, acel al ameninţărilor d-lui Cojocaru cum ca va muta firma în alt judeţ sau chiar în Republica Moldova daca autorităţile locale nu-i rezolvă problema parcării din fata firmei, preferând această variantă în loc să cumpere bucata de teren privat de la vecinul cu care îşi disputa această problemă. Ar fi păcat in primul rând pentru angajaţi, dar şi pentru judeţ, însă mă repet, sper să primeze LEGEA CORECT APLICATĂ!

  7. Respect familiei Ciubotaru, si pentru cate suflete isi incaseaza salariul, la timp, de la Electroalfa !!!! Ciubotaru nu ajuta de azi de maine, Ciubotaru ajuta de ani de zile familiile cu probleme !!! Despre domnul lider, e doar un mic lider neinsemnat, mediocru !!! Doamne ajuta si sa fim sanatosi !!!

  8. D-le lider Orosanu, eu cred ca nu l-ati cunoscut niciodata pe omul Ciubotaru, daca puteti afirma faptul ca s-a murdarit cu afaceri de 100mii euro…..Credeti ca un om ca Ciubotaru se pretinde la aceasta suma, cand Electroalfa are contracte de milioane de euro, atat nationale cat si afara ??? Si…uitandu-ma peste acuzele DNA, nici una nu se refera la Electroalfa, toate 3 sunt intre Enel si ANRE. Totul…o mascarada politica, parerea mea personala, e ca ….. pe unde trece Tonta…..parjol……o fi cerut ceva sponsorizari pentru prezidentiale !!! la asta nu v-ati gandit !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *