Patrula locală din Dorohoi, de la Liceul Regina Maria, a fost declarată cea mai activă, cea mai harnică, cea mai convingătoare din județul Botoşani în urma activităților derulate ăn programul Patrula de reciclare derulat de Asociatia Rorec la nivel național.
Lupta a fost foarte strânsă, întrucât copiii și profesorii înscriși în program au distribuit flyere informative despre colectarea selectivă de deșeuri electrice și electronice, au organizat acțiuni de informare și colectare în școală și în comunitate, au organizat concursuri de creativitate, ba chiar marșuri și un flashmob pe teme ecologice. Practic, s-au dovedit atât de entuziaști, dedicați și cu un asemenea simț civic, încât misiunea jurizării a fost extrem de dificilă. Cu o energie de invidiat, copiii au reușit ca mesajul colectării selective a deșeurilor electrice și al protecției mediului să depășească zidurile școlii, să ajungă în familii, dar și în toate comunitățile.
Copiii de la Dorohoi au fost însă cei mai activi organizând în luna aprilie un marș eco pe străzile orașului dar și o campanie de colectare deșeuri electrice și electrocasnice, lucru pe care alte Patrule de Reciclare din județul Botoșani nu l-au făcut.
„Prin activitățile pe care le-am cîștigat speram să câștigăm acest premiu pentru ca orice Patrula de Reciclare atunci când este activă și are activități speră să fie câștigător. Anul trecut, am fost declarați câștigători și anul trecut și e o onoare pentru noi să fim și anul acesta câștigători. Am colectat la nivelul unității de învățământ și la nivelul municipiului Dorohoi prin intermediul celor două campanii pe care le-am făcut aproximativ 2000 de deșeuri electrice”, a spus Aurica Borșan, coordonatorul Patrulei de Reciclare de la liceul Regina Maria din Dorohoi. Patrula de Reciclare a Liceului Regina Maria din Dorohoi a primit ca premiu o tabletă și mini mp3 playere.
Simona Ghiga, reprezentant local al Asociației RoRec, a declarat că la nivelul județului Botoșani programul s-a bucurat de o implicare deosebită din partea dascălilor-coordonatori. „Anul acesta, programul s-a desfășurat într-un mod cât se poate de conștiincios, profesorii coordonatori au avut foarte multe inițiative și au organizat diverse activități exatrașcolare și nu numar pentru a aduce acel mesaj de colectare selectivă și de a colecta DEEE la punctul de colectare din școala lor”.
Anul școlar viitor, proiectul va continua, cu posibilitatea ca și alte școli să participe. Anul acesta, au participat în cadrul programului Patrula de Reciclare peste 30 de școli fiecare școală având 25 de agenți. Circa 600 de elevi botoșăneni au fost practiv implicați în programul Patrula de Reciclare la nivelul județului Botoșani.
Festivitatea de premiere a Patrulelor de Reciclare a avut loc la Sala de Marmură a Teatrului Mihai Eminescu odată cu premierea concursului „Școala mea protejează mediul”.