Deputatul Cristian Roman a făcut o declaraţie politică în plenul Parlamentului, în care a acuzat că, deşi USL nu mai există, cineva și-a însuşit abuziv şi oportunist puterea.
„N-am auzit în campania electorală care tocmai s-a încheiat nici o vorbă despre impozitul agricol, despre scumpirea carburanților ca sursă de de fonduri electorale pentru putere, despre impozitul pe construcțiile speciale sau despre scumpirile la gazele naturale. Acestea sunt performanțele guvernului Ponta. El nu au tăiat direct de la bugetari, dar au luat de la toți pe căi indirecte. Astfel guvernul său e mai șmecher, nicidecum mai bun! Privim neputincioși cum se construiește și se consolidează un regim, cu instituții subordonate, cu metode stricte de control electoral, susținute de mașinăria de partid și un sistem propagandistic față de care care regimul comunist ar fi de-a dreptul invidios. Pauperizarea populației pentru a fi controlabilă din punct de vedere electoral a devenit politică de stat. În România încă se mai votează ca în regimul dărâmat în decembrie 1989. Oamenii încă mai sunt cărați cu forța la vot, cu mașini puse la dispoziție de partid și sub amenințarea că acestora li se va tăia pensia sau ajutorul social. Politica sacilor în căruță sau a scopului care scuză mijloacele nu ține cont de oamenii a căror soartă e mizată în socotelile reci ale strategilor mercenari și ale politicienilor dispuși la orice compromis pentru accesul discreționar la averea țării. Trăim vremuri în care, la noi, democrația e doar o aparență. Libertatea de a alege și de a fi ales practic nu există, în condițiile în care oamenii, în cea mai mare proporție, nu își exercită dreptul electoral. La ultimele alegeri, două treimi din alegători au refuzat să meargă la vot. Să te declari victorios și să sfidezi pe toată lumea când ai câștigat cu o treime dintr-o treime, adică undeva puțin peste 11% e chiar ridicol. Faptul că ai câștigat prin neprezentarea adversarului nu trebuie să te satisfacă prea mult, pentru că nu știi dacă într-adevăr ești cel mai bun. Parcă nicicând puterea nu s-a confruntat cu o astfel de lipsă de reprezentativitate și legitimitate în cele din urmă.
Cu toate acestea însă, ea își manifestă invers proporțional aroganța. Trebuie să reflectăm serios dacă votul obligatoriu nu e o modalitate de a salva însăși democrația, făcând implicit și clasa politică mai responsabilă. E clar că puterea actuală nu-și dorește asta, pentru că nu coincide interesului său, dar ea nu e veșnică. Din păcate, toate regimurile sfârșesc prin a fi respinse de către propriul popor, pașnic sau prin forță. Ca la un tsunami, când apele întâi se retrag de pe țărm, pentru ca apoi să năvălească ucigător, dezinteresul cetățenilor e doar faza premergătoare revoltei. Distanța dintre politicieni și popor se mărește, până se va rupe definitiv. Politicianul nu mai e în slujba cetățeanului, ci invers.
Stimați colegi parlamentari,
Vă îndemn la o reflexie matură, responsabilă asupra stării de fapt existente în România. Drumul pe care mergem e greșit. Dacă nu ne apropiem acum de popor și partidele continuă sa-și vadă doar de propriile interese, cauza e pierdută, iar o privire aruncată la vecinul nostru de la N-E e cât se poate de grăitoare.
Încă mai e timp să facem ceea ce trebuie, să ne îndeplinim menirea noastră de aleși ai poporului și nu de privilegiați ai acestuia„, se mai arată în declaraţia politică a deputatului de la Forţa Civică.
Cu câte voturi şi de pe ce loc ai intrat dragă Cristi în Parlament? Şi chiar nu observi inepţia ce o spui……OBLIGATIVITATEA exercitării LIBERTĂŢII de a alege pentru. peîntru salvarea DEMOCRATIEI! Dacă ne_am întâlni la o bere m-ai putea lumina cum vmine asta?În rest……succes! PS. Am încredere că , la cât eşti tu de apropiat de popor, te va interesa ceea ce am spus în acest comentariu, vei citi şi vei face tu invitaţia la bere! Şi tot în spiritul democraţiei îţi ofer dreptul la replică tot pe web, la rubrica de comentarii
Cu câte voturi şi de pe ce loc ai intrat dragă Cristi în Parlament? Şi chiar nu observi inepţia ce o spui……OBLIGATIVITATEA exercitării LIBERTĂŢII de a alege pentru. pentru salvarea DEMOCRATIEI! Dacă ne_am întâlni la o bere m-ai putea lumina cum vine asta?În rest…… succes! PS. Am încredere că , la cât eşti tu de apropiat de popor, te va interesa ceea ce am spus în acest comentariu, vei citi şi vei face tu invitaţia la bere! Şi tot în spiritul democraţiei îţi ofer dreptul la replică tot pe web, la rubrica de comentarii