„Eminescu” şi „Laurian” au cele mai bune rezultate la teza cu subiect unic

Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" se află in fruntea clasamentului realizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) după mediile obţinute de elevii de clasa a VIII-a la teza cu subiect unic. La finalul clasamentului se află Şcoala Copălău, cu o medie generală după teza cu subiect unic de numai 4,10.

Daniela Biolan, inspector şcolar general adjunct, declară că media generală pe judeţ calculată după notele de la teze este de 6,93. Teza a fost susţinută in 193 de unităţi, iar rezultatele din 74 şcoli se situează peste media generală pe judeţ. Cea mai mare medie generală este 8,88 şi cea mai mică 4,10. Daniela Biolan apreciază că aceste rezultate sunt bune, mai ales că şcolile nu sunt incurajate să-şi ajute elevii pentru a obţine rezultate, ci trebuie să organizeze tezele in aşa fel incit să reflecte cunoştinţele elevilor.

In mediul profesoral există comentarii legate de practica folosită in unele unităţi din mediul rural unde elevii sunt ajutaţi să rezolve subiectele, pentru ca unitatea să ocupe o poziţie bună la raportarea finală. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că nu există dovezi in sensul susţinerii respectivelor comentarii.

In clasamentul la care facem referire, Colegiul Eminescu (cu media generală 8,88) este urmat de Colegiul Naţional "A.T. Laurian" (cu o medie generală de 8,81), Grupul Şcolar "Dr. M. Ciucă" Săveni (8,30) şi şcolile 17 Botoşani (8,13), 5 Dorohoi (8,09), 13 Botoşani (8,09), Smirdan – Suharău (8,01), 1 Suharău (7,93), 10 Botoşani (7,89) şi 6 Botoşani (7,87)