Liberalii vor sa il impiedice pe presedintele Consiliului Judetean sa angajeze consilieri personali

Secretarul general al PNL, Mihai Turcanu, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ), anunta ca se va opune in viitoarea sedinta a CJ initiativei presedintelui Mihai Tabuleac, careA va cere marirea organigrameiA institutiei cu trei posturi de consilieri pentru cabinetul propriu.
Desi presedintele CJ are dreptul prin lege la un cabinet din care sa faca parte maxim cinci consilieri, in schema actuala exista doar doi. Mihai Tibuleac vrea sa mai angajeze inca trei specialisti in realizarea de proiecte

"Am nevoie de oameni care sa ma ajute sa facem acele proiecete majore de care Botosaniul are nevoie si care sa indeplineasca conditiile pentru a fi promovate, ca intr-adevar acesti bani sa vine spre Botosani", a afirmat Tibuleac.

Cu toate acestea, vicepresedintele liberal al CJ spune ca va bloca initiativa lui Tibuleac, in semn de protest fata de putinele prerogative pe care presedintele le-a delegat catre cei doi vicepresedinti.

"Dumnealui ca sa promoveze un proiect de hotarare, trebuie sa faca o nota de fundamentare bazata pe argumente. Daca o sa aiba argumentele necesare sa convinga consilierii judeteni ca intr-adevar se impune cresterea organigramei cu trei persoane si bugetul Consiliului Judetean sa fie pagubit cu 200 de milioane lunar poate sa treaca. Eu personal nu votez pentru ca nu am atributii eu pentru salariul pe care il primesc, pentru ca nu stiu daca mai trebuie sa aduca trei oameni sa mai incaseze 200 de milioane lunar, sa nu aiba atributii", a spus Turcanu.

Prima sedinta de lucru a noului Consiliu Judetean va fi convocata pe data de 31 iulie.