Constantin Conţac a păgubit judeţul şi la plecare

Construct Com, firma controlată de vicepreşedintele Consiliulilui Judeţean (CJ), Constantin Conţac, a păgubit cu un milion de lei instituţia unde işi desfăşoară activitatea social-democratul. Impreună cu alte două societăţi, Construct Com (condusă in mod oficial de Ioan Andrici, un fost coleg de liceu al vicepreşedintelui CJ) este angrenată in modernizarea a opt drumuri judeţene, lucrări care se fac graţie unui imprumut bancar de 60 de milioane de lei accesat de CJ in 2007. In majoritatea cazurilor, lucrările ar fi trebuit finalizate in iunie. Unul din drumurile care trebuiau reabilitate pe o lungime de şapte kilometri este Gulioaia-Strahotin-Dingeni. Deşi Construct Com trebuia să termine investiţia pină pe 2 iunie, societatea nici nu a inceput lucrările. Mihai Ţibuleac, noul preşedinte al CJ, s-a arătat contrariat că "intre momentul in care am fost ales preşedinte şi intre momentul la care eu am depus jurămintul ca preşedinte au fost incheiate o serie de acte adiţionale prin care s-au prelungit termenele de execuţie la aceste drumuri".

Cum termenele au fost prelungite cu minim două luni, iar lucrările sunt efectuate din credite bancare, CJ trebuie să plătească comisioane penalizatoare, in valoare de aproximativ un milion de lei pentru neutilizarea imprumuturilor. "Această sumă va trebui să o suportăm din bani publici pentru că cineva nu a fost suficient de atent ori a fost prea atent cind s-au semnat actele ori a ştiut de la inceput că nu se poate incadra in termen şi a avut o problemă atunci cind a văzut că s-a schimbat preşedintele", a declarat Mihai Ţibuleac.

Acesta a adăugat că firmele Codin SRL, Construct Com şi Antrepriza Iaşi au pus intirzierile pe seama vremii nefavorabile. a??Insă atunci cind s-a semnat contractul s-a ştiut că iarna e frig şi că primăvara mai şi plouăa??, a explicat preşedintele CJ Botoşani.

Ioan Andrici de la Construct Com susţine că problema lor a fost de fapt lipsa diriginţilor de şantier. "Au făcut licitaţii, dar nu am avut diriginţi, nu este vina noastră. Ei (fostul CJ- n.r.) au făcut contestaţie impotriva diriginţilor", a precizat administratorul Construct Com. Actele oficiale arată, insă, că a fost contestat un singur diriginte. Mihai Ţibuleac le-a imputat ieri acestor firme penalităţile pentru neutilizarea la timp a creditului, insă Ioan Andrici nici nu vrea să audă.

"Dar cine ar trebui să suporte aceste cheltuieli, tot cetăţeanul? Ne jucăm de-a contractele? Erau nişte termene care trebuiau respectate şi nu ne interesează motivele invocate de ei", a conchis noul preşedinte al CJ Botoşani.

Fostul preşedinte al CJ, Constantin Conţac, a refuzat să comenteze situaţia apărută la sfirşitul mandatului său, precizind că va face doar comentarii vizind situaţia PSD.