Oameni de afaceri doriţi de PNL pentru Parlament

Dorit de mai multe partide politice, Gheorghe Ciubotaru, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Electroalfa, a primit de la liberali oferta de a-i reprezenta in Parlament.

Florin Ţurcanu, secretarul general al organizaţiei liberale, a lansat ieri primele nume pe care PNL le are in vedere pentru alegerile parlamentare din toamnă. Acestea aduc şi nume deja vehiculate, precum deputatul Liviu Cimpanu, preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, recent ales in funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ioan Ciobanu, consilier judeţean in prezentul dar şi anteriorul mandat şi inspector şef la Inspectoratul de Stat in Construcţii.

Surprizele de pe listă sunt Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Doru Muntianu, directorul Spitalului Judeţean, cvasianonimul Liviu Alexa, director de puţin timp la Autoritatea Rutieră Romană, dar şi doi oameni de afaceri. "Suntem in discuţii pe Botoşani cu doi oameni ale căror afaceri sunt foarte mari şi pe care vrem să-i promovăm pentru funcţia de senator, respectiv deputat. Chiar dacă nu vor ciştiga in primele alegeri, dorim să-i facem cunoscuţi pentru a avea succes mai mare peste patru ani", a explicat Florin Ţurcanu.

Auzind de oferta liberalilor, preşedintele Electroalfa a negat că ar fi luat vreo decizie privind intrarea in viaţa politică, dar nu a respins intru totul posibilitatea.

In afară de Gheorghe Ciubotaru, lista candidaţilor soriţi de liberali, care il include şi pe Florian Moruzi, patronul de la Casa Piinii, nu este, insă, definitivă. Pe aceasta nu apar deocamdată Gheorghe Ciubotaru, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorilor şi nici pe alţi directori liberali din instituţiile deconcentrate.

PNL este primul partid care lansează candidaţi pentru alegerile din toamnă