BMW-ul viceprimarului Florin Ghiorghiţă avariat de o Dacie

Autoturismul BMW al lui Florin Ghiorghiţă a fost lovit in partea din stinga de un autovehicul scăpat de un tinăr de sub control. Incidentul s-a petrecut vineri noapte, chiar in locul in care in urmă cu citeva luni un alt autoturism a avariat maşinile parcate pe partea din stinga carosabilului. De această dată, o Dacia condusă de Andrei M. de 22 de ani din Botoşani, care se afla in maşină impreună cu prietena sa, a luat la rind patru autoturisme parcate de o parte şi de alta a străzii Primăverii in apropiere de Poştă. Deşi aproape de miezul nopţii, mai mulţi tineri au observat incidentul, uimiţi de modul in care ricoşează autoturismul dintr-o parte in alta. "Dacia care venea dinspre gară a depăşit o maşină şi deodată a făcut stinga şi a lovit un BMW şi un Passat, care erau parcate pe prima bandă pe contrasens. Apoi, a făcut citeva piruete şi s-a izbit intr-un Opel Vectra şi o Dacia, care erau parcate pe sensul lui", a precizat un martor care se afla la faţa locului.

Prima maşină avariată a fost cea a viceprimarului, care a coborit in scurt timp in faţa blocului pentru a evalua pagubele. Extrem de supărat de ceea ce s-a intimplat, acesta a aflat că şoferului nici nu i-a fost ridicat permisul. "Am auzit zgomotul puternic produs de tamponare. Am coborit afară şi am văzut maşina avariată. Nu pot să spun exact care sunt pagubele, dar oricum sunt mari. Am dus-o in service şi urmează să se facă acolo evaluarea. Nici măcar scuze nu şi-a cerut. Am inţeles că cineva foarte mare a sunat pentru el să nu-i fie suspendat permisul. Deci unul care distruge cinci maşini primeşte amendă doar 150 de lei", a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Dacia cu cei doi tineri a ricoşat apoi ca pe o masă de biliard, dintr-o maşină in alta, in cele din urmă "infingindu-se" intre un Opel şi o altă Dacie, pe celălalt sens de mers. La faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie, care a inceput cercetările, aceştia spunind că o mare contribuţie a avut-o şi şoseaua umedă după ploaie. "Se pare că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil umed. Autoturismul rula pe lina de tramvai şi şoferul a pierdut controlul direcţiei, după care a ajuns in maşinile de pe contrasens. Nu era băut şi a fost sancţionat cu amendă contravenţională", a precizat agentul Bogdan Birsan din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.