De teama controalelor făcute de autorităţi, în locul destinat comercializarii mielor din Piaţa centrală, bate vantul. Doar doi producători particulari au închiriat spaţii în Hala de carne pentru comercializarea mieilor de Paşti, faţă de anii anteriori când erau zeci de astfel de comercianţi. Reprezentanţii Urban Serv au o explicaţie pentru acest aspect: comercianţii trebuie să aducă dovada că animalul a fost sacrificat într-un abator, iar mulţi nu sunt în legalitate şi îşi vând produsele la colţuri de stradă.
„Avem semnale că miei sunt spre vânzare, însă, nu în locurile amenajate”, a spus Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.
Urban Serv a pus la dispoziţie pentru vânzarea mieilor două boxe, în perioada 10-19 aprilie.
Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, susţine că, conform normelor sanitar-veterinare, începând cu anul acesta nu se mai acceptă la vânzare mieii sacrificaţi în punctele de tăiere temporare.