Cazul Crulic ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Familia lui Daniel Claudiu Crulic, tinărul de 33 de ani, din Dorohoi, care a murit intr-un spital din Polonia după trei luni de greva foamei, a declanşat demersurile pentru a deschide un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) impotriva statelor roman şi polonez. Familia consideră că autorităţile din cele două state nu s-au implicat in salvarea tinărului, care a solicitat de mai multe ori sprijin, considerind că a fost arestat pe nedrept, fiind acuzat de un furt pe care nu l-a comis.

Rudele lui Claudiu Crulic au contactat un avocat şi urmează ca in aceste zile să facă un memoriu către Ministerul de Externe prin care să solicite asistenţă juridică gratuită. "Sperăm ca măcar in ceasul al 12-lea statul roman să se implice măcar cu atit. Nu dorim decit ca cei ce se fac vinovaţi de moartea lui Daniel prin neimplicare să răspundă in faţa legii. Nu solicităm daune, insă dacă vor fi acordate nu vrem decit contravaloarea amenajării unui cavou, restul il vom dona", a declarat Carmen Cracană, verişoara tinărului decedat. Ea le reproşează autorităţilor din Romania şi Polonia că nu au prezentat familiei rezultatele anchetei declanşate in acest caz, chiar dacă au primit promisiuni ferme in acest sens.

In cazul cecetărilor din Romania dosarul a fost plimbat pe la mai multe parchete. De la Parchetul de pe lingă Tribunalul Municipiului Bucureşti la Parchetul de pe lingă Judecătoria Sectorului 2, apoi la Parchetul de pe lingă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Despre toate acestea familia a aflat din presa locală, neprimind nicio adresă oficială. "Dacă, cazul lui Daniel nu era prezentat de presa locală şi cea centrală, cred că totul se muşamaliza", a mai adăugat Carmen Cracană.

După ce cazul dorohoianului mort de foame in Polonia a ieşit la iveală, ministrul de Externe a demisonat, iar consulul roman la Varşovia a fost rechemat in ţară.

One thought on “Cazul Crulic ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Comments are closed.