Politist de frontiera dat afara din serviciu dupa ce a injurat un agent de circulatie

Conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră a dispus măsura destituirii din poliţie faţă de un agent, deoarece a avut un comportament necorespunzător in societate, aducind astfel atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului şi prestigiului instituţiei.

Ca urmare a acestui fapt, in data de 26 martie,A�Florin-Cristinel B., agent in cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stinca, aflat in timpul său liber, la solicitarea unui agent al Poliţiei Oraşului Ştefăneşti- ce efectua audierea unei persoane cu privire la producerea unui eveniment rutier, a devenit recalcitrant faţă de acesta adresind injurii şi expresii jignitoare, atitudine incompatibilă cu statutul de poliţist.

Astfel, in data de 09 mai, in cadrul I.J.P.F.Botoşani a fost intrunit Consiliul de Disciplină, in faţa căruia, agentul Florin Cristinel B. a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice şi că a adresat injurii la adresa lui Ovidiu P.- agent de poliţie in cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, de faţă cu şeful şi adjunctulA�SPF Stinca.

Intrucit poliţistul a mai fost sancţionat disciplinar de două ori pentru fapte similare, membrii Consiliului de Disciplină au propus in unanimitate sancţionarea acestuia cu destituirea din poliţie pentru "comportare necorespunzătoare in societate care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei".

Astfel, incepind cu data de 12 mai, conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani a dispus, in urma consultării Consiliului de Disciplină, sancţionarea disciplinară a agentului poliţiei de frontieră Florin-Cristinel B. cu destituirea din poliţie, acesta avind posibilitatea contestării sancţiunii aplicate potrivit dispoziţiilor legale in vigoare