Bonuri valorice de 200 de euro pentru 2061 de elevi din judetul Botosani

Peste 2000 de elevi si studenti din judetul Botosani vor primi anul acesta un ajutor financiar in valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator personal nou. Lista beneficiarilor acestui program a fost publicata pe portalul dedicat http://euro200.edu.ro/ . Conform legii, beneficiarii ajutorului sunt elevi şi/sau studenţi din invăţămintul de stat sau particular acreditat, in virstă de pină la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 RON pe membru de familie.
Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei. Incepind din acest an, configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă ajutor financiar potrivit Legii nr. 269/2004 este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 160 GB hard-disk şi software de bază.
Eventualele contestaţii vor fi rezolvate in termen de 15 zile de la depunere. In acest sens, autorităţile locale abilitate pot să efectueze anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei