Alocatia pentru copiii din centrele de plasament a fost majorata

Guvernul a adoptat in şedinţa de miercuri o hotărire privind stabilirea nivelului minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile publice de asistenţă socială. Astfel, va fi majorată alocaţia de hrană, prin aplicarea indicelui de creştere a preţurilor de consum la nivelul anilor 2006 şi 2007, respectiv de 6,56% şi de 4,8%, precum şi cu cel prognozat pe anul 2008, respectiv 5,7%.
De exemplu, nivelul alocaţiei zilnice de hrană pentru copiii din centrele de plasament, pentru mamele asistate din centrele maternale, va fi de 8,3 lei de persoană. Pentru copiii şi tinerii cu deficienţe, integraţi in şcoala publică, alocaţia zilnică de hrană va fi de 7 lei de persoană, iar pentru persoanele din unităţi sau secţii de spital cu profil de recuperare distrofici, recuperare şi reabilitare neuropsihomotorie sau pentru copii infectaţi HIV/bolnavi SIDA, alocaţia zilnică de hrană este de 16,5 lei.
Sumele destinate plăţii alocaţiei de hrană se suportă din bugetele aprobate ale consiliilor judeţene, consiliilor locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor şi consiliilor locale.