Directorul Serconf, Manuela Zarug, cere parlamentarilor botoşăneni o iniţiativă legislativă privind pregătirea forţei de muncă în cadrul firmelor. Ea a făcut referire la elevii care provin atât din învăţământul privat cât şi de stat. Manuela Zarug crede că, în acest fel, agenţii economici şi-ar asigura necesarul de muncă pe viitorii ani. Directorul Serconf susţine că astfel de practici erau şi pe înainte de 89 şi că ar putea fi realizate şi acum prin nişte parteneriate încheiate între agenţii economici şi şcolile interesate din judeţ.
„Avem o preocuparea referitoare la pregătirea forţei de muncă. Dacă programele educaţionale la nivel judeţean sunt corelate cu necesarul forţei de muncă pentru următorii ani. O să trebuiască prevăzută o legislaţie. Dacă se poate, în cazul învăţământului privat, noi, oamenii de afaceri am avea această posibilitate de a subvenţiona o clasă în domeniul nostru, iar de la început şi până la terminarea studiilor să alocăm fonduri pentru pregătirea forţei de muncă. Era o condiţie bună pe vremea comuniştilor, dar dacă bagi bani să îţi pregăteşti forţă de muncă, trebuie să ai siguranţa că vei beneficia de munca acelor absolvenţi în momentul în care termină şcoala„, a spus Manuela Zarug.
Propunerea a fost formulată în cadrul unei întâlniri dintre prefectul judeţului Costică Macaleţi, patronate şi sindicate.
Este super ideea Doamnei Director ! Scolile nu mai au baza materiala , au pierdut-o in procesul de casare. Deci practica se va face tot in societati. Si este normal ca in fiecare societate sa fie un departament de pregatire a fortei de munca, de reconversie profesionala. Multi bani s-ar economisi de la bugetul tarii, pregatirea va fi pe placul angajatorului si in concordanta cu dotarea materiala a societatii. Bravo !
Sper ca ministrul educatiei sa inteleaga acest proces si sa nu insiste pe Scoli profesionala. Nu mai sunt societati care sa admita o pregatire doar teoretica.
Da, DA !
[Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
Super ideea! Pe vremea impuscatului se facea practica in fabrici – IMAIA, Electrocontact (moarte demult) si tin minte ca mi-a placut atat de mult, incat aceasta perioada m-a facut sa ma decid sa aleg TCM ca profil al facultatii. Inginerul in fabrica era o persoana stimata, cu responsabilitati! Ca pana am terminat eu facultatea, s-au terminat si fabricile… asta e altceva, dar era acea atmosfera de munca in echipa, in fabrica, era beneficapentru ca puteai sa-ti faci o parere despre ce vroiai sau ce nu vroiai sa faci in viata.