Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, acuză că Spitalul Judeţean primeşte fonduri insuficiente de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, comparativ cu serviciile pe care le prestează. Potrivit şefului CJ, Spitalul Judeţean a primit un buget de doar 72% din necesar.
„Suntem judeţul care am primit cel mai mic coeficient de repartizare de la Casa de Asigurări. Suntem judeţul unde tratăm peste 85% din cazuri şi am primit un buget de 72%. Centrele de permanenţă nu funcţionează, pentru că CAS nu le pune la punct ca să funcţioneze. Primesc bani, dar nu funcţionează. Să mărească gradul de repartizare de la 72% la 80%, să mai micşoreze bugetul la alte spitale care nu au atâţia pacienţi„, a spus Ţurcanu.
Spitalul Judeţean înregistrează plăţi restante la furnizori de peste 78 miliarde lei vechi, din care 26 miliarde lei vechi sunt arierate. Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, susţine că în câteva luni din anul 2013 contractul cu Casa a acoperit strict salariile şi eventual câteva utilităţi. Medicamentele, materialele sanitare, reactivi şi dezinfectanţi s-au luat pe credit furnizor.
„Altceva nu am putut plăti cu banii încasaţi, deşi spitalul a efectuat servicii medicale, internări continue, spitalizare de zi, servicii clinice şi paraclinice„, a adăugat Iliuţă.
EON Gaz a acţionat deja spitalul în judecată pentru o datorie de 8 miliarde lei vechi, patru miliarde fiind deja achitate de spital.