Trei incendii produse intr-o singura zi in judetul Botosani

In ultimele două zile, pompierii profesionişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge trei incendii. Primul eveniment s-a inregistrat simbătă, 23 februarie, la locuinţa lui Gheorghe C., din comuna Virfu Cimpului. Incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum deteriorat şi s-a extins la acoperişul casei. Focul a fost observat in jurul orelor 18.35 de catre proprietarul casei care a chemat in ajutor pompierii profesionişti din cadrul Detaşamentului Dorohoi. Incendiul a fost lichidat in mai puţin de o jumătate de oră, fiind distruse bunuri materiale in valoare de 5.000 de lei. Prin acţiunea pompierilor au fost salvate bunuri in valoare de 30.000 de lei.

Al doilea incendiu s-a produs duminică, in jurul orei 07.35 , in localitatea Romaneşti, la locuinţa lui Gheorghe C. de 73 de ani. Pentru lichidarea focarului pompierii profesionişti din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti au intervenit cu două autospeciale. Lupta cu focul a durat mai puţin de o jumatate de oră, fiind salvate bunuri materiale in valoare de 30.000 de lei. In urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat de proprietarul casei, care pe fondul consumului de băuturi alcoolice a dat foc la mai multe articole de imbrăcăminte din locuinţă. Valoarea pagubelor se ridică la 2.500 de lei.

Două ore mai tirziu, pompierii profesionişti din Dorohoi au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit in apartamentul Mariei H., situată intr-un bloc de locuinţe sociale. Sosiţi la locul intervenţiei, pompierii profesionişti au acţionat pentru salvarea a trei persoane aflate in apartamentul incendiat (proprietara şi cei doi copii ai săi de 9 respectiv 11 ani). Lupta cu flăcările a durat 2 ore, fiind salvate bunuri in valoare de 100.000 de lei. Pagubele se ridică la cca. 5.000 de lei. Incendiul a izbucnit pe balconul locuinţei fiind generat de un scurtcircuit apărut la o instalaţie electrică