Circa 700 de cadouri ajung la copiii săraci datorită campaniei „ShoeBox- cadoul din cutia de pantofi”

IMG_5328 Circa 700 de pachete s-au strâns anul acesta în campania „ShoeBox-cadoul din cutia de pantofi” derulată pentru a doua oară la Botoşani. Campania „ShoeBox -cadoul din cutia de pantofi” este o idee care vine in ajutorul copiilor săraci care poate nu l-au văzut niciodată pe Moş Crăciun. Proiectul a început în anul 2007, iar la Botoşani s-a derulat prima dată în 2011.

Anul acesta, ideea a fost reluată coordonatoarea campaniei la nivelului judeţului fiind Alina Biolan, fiica fostului inspector al Inspectoratului Şcolar Botoşani, Daniela Biolan, absolventă a Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Titu Maiorescu.

shoeboxAceasta ne-a declarat că a fost un număr impresionat de botoşăneni care au adus pachete în care fiecare a pus hăinuţe pe care nu le foloseste, dar într-o stare bună, dulciuri, rechizite si chiar felicitări.

„Sinceră să fiu nu m-am aşteptat la un număr aşa mare de pachete, am crezut că vor fi vreo 100 de cutii, dar a fost peste aşteptări. Au răspuns foarte bine elevii de la şcolile din oraş, dar şi foarte multe familii care au dorit să ajute”, a spus Alina Biolan.

Sediul campaniei a fost la Sindicatul Invăţământului Preuniversitar, sala devenind practic neîncăpătoare pentru sutele de pachete. Cele mai multe sunt însă pentru fete din grupa de vârstă 5-9 ani, iar cele mai puţine pentru băieţi cu vârste între 15 şi 18 ani.

Pachetele vor fi distribuite în perioada următoare familiilor sărace din municipiu, dar şi în localităţi apropiate care au fost deja identificate de către iniţiatorii de anul acesta ai campaniei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *