Philippe Gustin, la Botosani: Sper ca aceasta vizita sa deschida porti catre domenii concrete

ambasador franta Philippe GustinAmbasadorul Franţei în România a declarat, miercuri, că judetul Botoşani i-a lăsat o impresie bună şi că urmează să analizeze relaţiile franco-române actuale, in urma vizitelor facute in cele 42 de judete din Romania. El a spus  ca la Botosani exista oportunitati de afaceri in diverse sectoare, pornind de la cel textil si agricol, si ca investitorii francezi au afaceri in Romania, implicit in judetul Botosani, datorita faptului ca mana de lucru este ieftina si buna.

Dacă firmele franţuzeşti se intereseaza de situatia romaneasca, credem ca acest lucru se datoreaza faptului ca mana de lucru este ieftina si buna aici. Dar nu este suficient. Este important sa avem pe de o parte si o mana de lucru calificata, competenta, care se poate adapta evolutiilor ulterioare. Sper ca aceasta vizita sa deschida porti catre domenii concrete„, a spus Philippe Gustin.

Excelenta sa a vorbit la Botosani si despre scandalul romilor in Franta.

Franta are o lunga traditie in ceea ce priveste integrarea strainilor. Franta a reusit sa integreze acesti straini cu o sigura conditie: ca acesti straini sa respecte legea republicii. Problema cu care ne confrunta in ziua de astazi, si este o problema care implica anumiti romi fie ca sunt romani de nationalitate, bulgari sau kosovari, problema face ca ei nu respecta aceasta lege a republicii„, a spus ambasadorul Frantei in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *