Tratamentele administrate copiilor pentru creşterea imunităţii a devenit o modă, spun medicii pediatri. Medicul Aurel Tinca, de la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean, a declarat că nu trebuie să se facă abuz exagerat de tratament pentru creşterea imunităţii sau tratamente antibiotice la copii. El spune că există situaţii când medicaţia pentru susţinerea şi creşterea imunităţii este necesară, dar aceasta este valabilă în cazul copiilor cu sindroame de imunodeficienţe recunoscute sau cunoscute şi nu după ureche.
„Este foarte important copilul să fie protejat, iar măsurile de protecţie sunt relativ simple. Pe de o parte este vorba de a-l feri pe copil de contactul cu persoane care sunt bolnave sau suspicionăm că ar fi bolnave, să se elimine contactul intim cu pupatul pe gură, în spaţii închise şi aglomerate şi atunci o să vadă populaţia că din ce în ce mai mulţi scapă de afecţiunile de sezon„, a spus medicul Tinca.
El recomandă părinţilor să se adreseze medicilor specialişti în astfel de situatii. Tinca mai spune că în 80% din situaţii, copiii nu au nevoie de tratament cu antibiotic, ci de susţinere simptomatică, de protecţie şi alimentaţie mai energetică şi lichide.