Astfel, în Moldova, doar CET SA Bacău practică un preț de facturare la energia termică pentru populație mai mic decât Modern Calor SA. În celelalte șapte orașe din regiune, care dispun de sisteme de încălzire centralizată, agentul termic este vândut la prețuri care ajung să fie, în unele cazuri, chiar și de două ori mai mari.
De la 1 octombrie 2013, prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Botoșani, prețul de facturare a energiei termice către populație a scăzut la 170 lei/Gcal. Asta în timp ce, spre exemplu, la Iași o gigacalorie costă 297 de lei, iar la Piatra Neamț 382 de lei.
Totodată, într-o situație la nivel național, publicată la începutul sezonului rece 2013-2014 de către Autoritatea Naționala de Reglementare în domeniul Serviciilor Comunale, municipiul Botoșani este evidențiat printre localitățile cu cele mai mici prețuri la energia termică furnizată consumatorilor casnici. Astfel, în 85 de orașe din țară, căldura se vinde la populație mai scump decât la Botoșani, în 42 dintre acestea prețurile de facturare fiind de peste 200 de lei/Gcal, iar în alte cinci ele depășind chiar și pragul de 300 de lei/Gcal.
Raportându-ne strict la municipiul Botoșani, potrivit calculelor efectuate de specialiști, în acest moment, sistemul centralizat se dovedește a fi cu 40% mai rentabil decât orice sistem individual, aceasta din cauza sumelor importante care trebuie investite inițial de către beneficiar în cazul celei de-a doua variante.
Sursa> comunicat presa
Sa vedeti ce preturi vor fi la calor dupa ce va fi eliminata subventia. Atuni va fi distractia maxima!
[Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
Dar cu procesele cu cei cu centrale termice,pe ce loc este??