Conducerea unei primării din judeţ a fost obligată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice să răspundă în nume personal după ce a tergiversat o punere în posesie a unui teren. Decizia Fiscului a venit după o reclamaţia a unui dintre funcţionarii primăriei în cauză, după ce primarul a dispus plata sumelor, la care au fost obligaţi membrii comisiei locale de fond funciar, din bugetul primăriei.
Finanţiştii au stabilit că primarul, viceprimarul, secretarul şi alţi cinci membri ai Comisiei locale de fond funciar din comuna Corni trebuie să plătească în nume propriu aproape 17.000 de lei după ce au tergiversat punerea în posesie în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.
Totul a început în 2011 după ce, Silvia Chelariu Bahnă, a obţinut, în urma unui proces, o suprafaţă de teren în comună. S-a adresat Comisiei locale de fond funciar pentru punerea în posesie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. A formulat o nouă acţiune în instanţă, în urma căreia s-a hotărât obligarea Comisiei de fond funciar la punere în posesie în termen de 30 de zile după pronunţare, în caz contrar se stabilesc daune de 50 de lei pe zi.
Nici această hotărâre nu a fost respectată şi femeia a apelat la un executor judecătoresc. În luna februarie a anului trecut, primarul Dorel Dorneanu a dispus plata sumei de aproape 17.000 de lei cu care îl executa femeia, din bugetul Primăriei.
Fiscul a efectuat ulterior, la sesiziarea unui funcţionar, un control şi a concluzionat că membrii Comisiei locale au avut toate datele pentru a pune în posesie.
” Procesul verbal de punere în posesie a fost întocmit foarte târziu, sub presiunea executorului judecătoresc. Comisia locală de fond funciar a dat dovadă de rea credinţă şi foarte mult subiectivism ţinând cont că a întârziat 288 de zile” se arată în concluziile finanţiştilor.
Unitatea Administrativ Teritorială a cerut în instanţă anularea deciziei fiscului motivând că nu a luat în considerare actele depuse în tipul controlului. Cu privire la întârzierea punerii în posesie, reprezentanţii comisiei locale de fond funciar susţin că terenul indicat în sentinţă era ocupat.
One thought on “Premieră în administraţie! Conducerea unei primării pusă la plată pentru nerespectarea unei hotărâri”