Firma care este plătită de Primăria Botoşani să facă un audit la societăţile subordonate Consiliului Local a prezentat câteva date preliminare după verificarea făcută la societatea Urban Serv. O primă concluzie a auditului este că la societatea de salubrizare cheltuielile salariale sunt mult prea mari raportat la nivelul veniturilor, de aceea, susţin reprezentanţii societăţii, vor trebui găsite soluţii pentru reducerea cheltuielilor cu munca vie, prin găsirea de noi activităţi.
„Nu suntem nici sus ca societate, fiindcă analiza se face comparativ cu alte societăţi de acelaşi gen din ţară, mă refer ca număr de salariaţi, anvergură a serviciului, suntem în a doua parte a clasamentului din toate punctele de vedere. Cheltuiala cu munca vie la nivelul Urban Serv este mai mare decât normalul, reprezintă ponderea din total cheltuieli„, a spus Simion Drelciuc.
El spune că pentru creşterea veniturilor se are în vedere extinderea activităţii. Societatea va participa anul viitor la licitaţia privind amenajarea de spaţii verzi şi aranjament floral, însă, se are în vedere şi extinderea ariei de salubritate.
„O parte din angajaţii care la ora asta sunt doar pe activităţile de acum vor fi repartizaţi fără a face angajări noi în zona respectivă, astfel încât să diminuăm ponderea cheltuielilor cu munca vie în total venituri„, a spus Drelciuc.
Societatea are în prezent 345 de salariaţi, fondul lunar de salarii fiind în jur de 250.000 lei.
Executivul Primăriei a angajat compania PricewaterhouseCoopers pentru a analiza activitatea la cele patru societăţi din subordinea CL. Auditul a început la Urban Serv şi Locativa şi este aproape de final.
Analiza activităţii la cele două societăţi din subordinea CL vizează atât latura financiară, cât şi cea organizaţională.