Fostul sef al Fisului dorohoian condamnat

Ilie Zahariuc, fostul sef al Administratiei Finantelor Publice (AFP) Dorohoi, a fost condamnat joi de judecatorii dorohoieni la doi ani de inchisoare cu suspendare. Fostul sef al AFP a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru efectuare de operatiuni incompatibile cu functia, fals in inscrisuri si fals in declaratii, fiind dictate pedepse de doi ani, respectiv 10 luni si sase luni. "S-a dispus sa execute pedeapsa cea mai grea, a carei executare a fost suspendata conditionat pe durata a patru ani. S-a dispus de asemenea anularea actelor falsificate de inculpat si obligarea lui la plata a 255.174 de lei. S-a instituit sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile ale inculpatului, masura ce va fi executata. Inculpatul a fost obligat sa plateasca si 5.200 de lei cheltuieli judiciare", se arata in hotarirea judecatorilor dorohoieni, care poate fi atacata cu recurs.
Tot ieri judecatorii au hotarat disjungerea cererii privind plata daunelor morale si materiale, introdusa de Silvestru Racu, fost subordonat al inculpatului si cel ce l-a denuntat la autoritati.
Fostul sef al AFP a refuzat sa comenteze decizia judecatorilor. La ultimul tremen inainte de pronuntare, avocatii sai au sustinut, insa, ca e nevinovat si au cerut achitarea sa.

Comert ilegal cu programe informatice

Ilie Zahariuc a fost judecat, pentru ca, in perioada 2002-2005, a completat, semnat si negociat, in numele persoanelor fizice autorizate Marius Holeiciuc si Doina Zaharia si a firmei de consultanta Ram Consult, 105 oferte, facturi fiscale, contracte de vanzare cumparare si contracte de prestari servicii. Mai exact a comercializat catre primarii si scoli programele informatice Bugetara si Egipt, in valoare de 2,5 miliarde de lei vechi. El a mai fost judecat si pentru ca in declaratia de avere din 2005 nu a mentionat ca in 2004 a ridicat dividende de 717 milioane de lei vechi de la Ram Consult, unde era asociat