Asociaţia Culturală Poezia Muzicii a organizat un spectacol dedicat Zilei Internaţionale a Muzicii care se sărbătoreşte în toată lumea la data de 1 octombrie. Spectacolul prezentat de actorul Bogdan Horga a cuprins momente diverse, toate încercând să demonstreze necesitatea şi plăcerea sau posibilitatea omului de a asculta muzică indiferent de orice alte preocupări în acelaşi timp.
În debutul manifestării găzduită de Sala Eminescu a Hotelului Rapsodia au cântat micuţele artiste ale grupului Cheia Sol, Isabela Pamparău, Amalia Hrom şi Patricia Şovan, fiecare cu melodii reprezentând genuri muzicale diferite, muzică ţigănească, muzică populară şi muzică uşoară.
Cele trei copile pregătite de Oana Puşcaşu au cântat după ce publicul a vizionat un scurt film despre istoria muzicii.
Nu au lipsit nici momentele de dans căci dans fără muzică nu se poate, momente susţinute de membrii grupului Uni-k Dance. Profesoara Alexandra Neamțu a pregătit un ingenios moment de parada modei cu costume casual prezentate de câteva tinere, moment introdus în scenă de un tânăr pictor care a indus ideea că pictura și muzica se pot îmbina foarte bine.
Deliciul serii l-a constituit cu siguranță actorul Bogddan Horga care nu doar că a prezentat ci a și cântat prezentându-și cu această ocazie trupa din care face parte și soția sa, iar momentul cel mai așteptat a fost lăsat nu întâmplător la final căci el a fost susținut de fostul director al Liceului de Artă Ștefan Luchian, profesoara Andreea Suhăreanu, totodată președintele Asociației Poezia Muzicii și organizatorul spectacolului dedicat acestei zile.
Ea a surprins plăcut publicul interpretând la pian două melodii, din care una acompaniată de actorul Bogdan Horga. „Nu este debutul meu, dar nu am cântat de câţiva ani şi am avut emoţii foarte mari mai ales că sunt şi organizatorul spectacolului care sper să devină o tradiţie”, a spus Andreea Suhăreanu.
Cât priveşte spectacolul oferit publicului botoşănean cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzicii, ea a declarat. „Ideea de a face acest spectacol a fost pentru faptul de a arăta că exista mai multe feluri de muzică, unele care sunt mai puţin cunoscute publicului, lucruri care se pot face pe muzică şi anume, putem dansa, putem confecţiona păpuşi, putem picta, putem evolua într-o paradă de modă, putem asculta, putem recita poezii, o mulţime de lucruri”.
One thought on “Ziua Internaţională a Muzicii, marcată la Botoşani cu poezie, dans, modă şi multă muzică”