Bugetul pe 2008 al Ministerului Transporturilor nu include bani pentru drumul Tirgu Frumos- Botosani

Drumul Botosani- Tirgu Frumos nu va fi modernizat nici anul viitor. Parlamentul a votat, miercuri, bugetul din 2008 al Ministerului Transporturilor, insa acesta nu va contine banii necesari drumului pentru Botosani. Senatorul Gavrila Vasilescu a insistat pentru ca fondurile sa fie incluse in buget, insa nu a primit sprijin din partea colegilor sai senatori si deputati.

"Ţin la judeţul ăsta cum nu se poate", a explicat Gavrilescu. El le-a reproşat guvernanţilor că au pus "trei botoşăneni pe bancnote", dar refuză să dea bani pentru dezvoltarea unei zone care a dat atitea genii şi care are "un fond genetic extraordinar".

Vasilescu a intrat intr-o dispută şi cu ministrul Varujan Vosganian, care a spus că nu poate da bani pentru că nu există studii de fezabilitate. "Iubim noi cu adevărat Botoşaniul dacă azi facem un gest de ilegalitate?", s-a intrebat retoric Vosganian, care s-a angajat să susţină in Guvern, din fondurile de dezvoltare sau cele din privatizări, proiectele pentru zona de nord a Moldovei.

Vasilescu şi democrat-liberalul Radu Drăguş au susţinut că studiile există. "Ce mai caut eu aici?", s-a intrebat, apoi, plin de năduf, senatorul PC, care a trecut de la implorarea colegilor la ameninţarea celor care au votat impotrivă că atunci cind vor veni in Botoşani ii va arăta cu degetul localnicilor.